Inredning =)

Älskar ju mäsrket lexington här kommer lite inspiration från Lexingtongrundarna !
I sovrummet är det uppbäddat med Lexingtons höst­kollektion Hudson. Även sängbordet, gaveln, bänken  i förgrunden samt plädar och filtar  är från samma företag. På väggen ett ständigt när­varande familje­album med minneskort från resor och högtider.

Det finns gott om fönster­rutor att ­putsa i matsalen och ­vardagsrummet, ­ungefär 110 till­sam­mans. Matgruppen med äppelstolar och tillhörande bord är köpt på auktion.
Enkelt, stilrent och praktiskt. Runt köksinredningen från R.o.o.m sitter småkakel, och arbetsbänkarna är i svart granit. Spis från Ilve och matbordet med svart skifferskiva på ­specialbeställt under­rede är ­Kristinas egen ­design. De små ­pendelarmaturerna, ­ritade av Poul Henningsen kring 1925, från Louis Poulsen.

”Jag släpar ofta hem gamla grejer från auktioner”, ­berättar Kristina Lindhe. Det loppisfyndade ­bordet och soffan i hallen har Kristina slipat och målat. Blå jeansduk och blommig kudde från ­Lexington, gardiner från ­Walles & Walles, samt svart antik kudde. På 
bordet en skatt av gamla familjealbum.

”Allt måste vara stort i vardagsrummet för att inte försvinna.” Soffgruppen med vita överdragssoffor och fåtölj, från R.o.o.m, och de två hopsatta soffborden från Mio, håller ­måttet. Stort lerfat av skånska keramikern Lisa Wolrath. Tavlan till vänster med ett antikt tyg som Kristina köpt i Paris. Kuddar och plädar, Lexington.

Altanen utanför vardagsrummet vänder sig mot ­söder och kvälls­solen. Jasmin, syren och spirea turas 
om att blomma 
och dofta under middagarna vid ­sittgruppen som börjar anta silver­ålderns fina patina. Plädar och textilier från Lexington.

Bilderna kommer från www.skönahem.se
Det är så kul med inredning längtar tills jag ska få inreda en helt ny plan i vårat hus som ska byggas någon gång under detta år. Det kommer så klart gå i lexingtons stilen. Barnrummet ska bli jätte kul att inreda.

kramis Jessica




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen