Vitchokladkladd kaka receptet varsågoda =)
250 g vitchoklad
200 g smör
3 st ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde
dekoration:
florsocker
varma hallon
Jag hade hackade mangobitar och några hallon och kokos till man kan ju bestämma tillbehören själv.
Gör så här:
1. Sätt ugn på 175grader.
2. Hacka chokladen.
3. smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form (jag hade kokos istället för ströbröd)
7.Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
9. Glasyr
Hacka chokladen.
10. Koka upp grädden.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över flor socker om man vill ha det.
servera tillbehören till.
Smaklig dessert =)
200 g smör
3 st ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde
dekoration:
florsocker
varma hallon
Jag hade hackade mangobitar och några hallon och kokos till man kan ju bestämma tillbehören själv.
Gör så här:
1. Sätt ugn på 175grader.
2. Hacka chokladen.
3. smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form (jag hade kokos istället för ströbröd)
7.Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
9. Glasyr
Hacka chokladen.
10. Koka upp grädden.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över flor socker om man vill ha det.
servera tillbehören till.
Smaklig dessert =)
Kommentarer
Trackback