Fläskfile med balsamvinägersås

Hej! Idag blev det en hemma dag som sagt så jag hade tid att tänka på vad det skulle bli till middag. Det blev fläskfile i ugn med rotgrönsaker, balsamvinägersås och ratauille. Här kommer receptet: 1 st svans fläskfile som man putsar bort fettet på 4 st vitlöksklyftor 1 st citron liten bit riven fänkål (fänkåls frön går också bra) torkad rosmarin,oregano,basilika man kan ju ta vilka örter som helst salt peppar 0,75 dl olivolja 2 dl torrt vitt vin potatis morötter 2 st bit palsternacka 3 st scharlottenlökar 1/2 gullök ratatullie bit röd paprika 1/2 zuccini 1 st gullök 2 st pressade vitlökar grönpeppar ca 10 st salt peppar skvätt vittvinsvinäger 1 st tomat 1/2 burk plommon tomater som man delar 1 tsk socker lite cayenne peppar Sätt ugnen på 175 grader.Skala citrón med en skalare och finhacka det, blanda med kryddorna och vitlöken som pressas. blanda alla örter i en skål med olja, skär snitt i fläskfilen och fyll hållen, smörj in resten av blandningen på hela fläskfilen. Lägg på en ugnsform och in i ugnen häll på vittvin och ringla oljan runt. Ös då och då när den är inne i ugnen. Efter ca 30 min kolla om den är röd, kör 15 min till annars tänk på att den inte får bli för torr. När man tagit ut den från ugnen ska den vila i folie och då brukar den gotta till sig. Såsen som blir sila av den och lägg i en kastrull, tillsätt 2 dl creme fraschie som kokas upp smaka av med balsamvinäger, en liten skvätt kalvfond, skvätt grädd och salt och pappar. Rataouille: Hacka och dela alla grönsaker blanda ner allt i en kastrull, låt koka upp och sänk sedan på 2:an och låt koka 30 min-1h. Rotgrönskaerna och potatisen delas i bitar och klicka smör och ringla olivolja in ugnen på 220 grader i ca 30-40 min.

Kommentarer
Postat av: Linda

Tack för middagstipset! Fantastiskt gott!
Hoppas Nellie o Filippa kryar på sig snart!
Kram

2013-01-19 @ 18:17:51
Postat av: Jessica

Hej! Kul att dela med sig av det som man gör blir gott 😄hoppas ni håller Er friska, dom är snart bättre ! Kram på dig Linda

2013-01-20 @ 00:01:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen