Prat event om brand

Har nu i kväll varit på ett så lärorikt och givande event som man fick testa livet som brandman. Super bra ordnat av Prat Pr, Tusen tack för inbjudan det var så givande och nyttigt. 
Vi började vid 17 på deras Prats kontor, då med en super god Italensk tallrik. Sedan fick vi genom gång av en ny lanserad Brandsläckare "Firephant" Lars som som är produktdesigner  och Magnus som är försäljnings ansvarig var där och pratade om Brandsläckaren.Den är lätt och smidig och även lätt att använda vid en mindre brand. 
Det är meningen att det ska vara ett komplement till hemmet, för det ska finnas 6kg/ 8 kg släckare men Firepahnt på 1kg/2kg är ju ett super bra nära tillhands och dessutom är den snygg design. Alla fick varsin och min kommer finnas i kök/matrummet där vi är mest. 
Sedan var det en buss som tog oss till Farsta räddningsområde. Där väntades det barndövningar för oss. 
På med blåställ ,stövlar och handskar sedan var vi alla redo. Vi fick släcka barnd med större barndsläckare, släcka brinnande docka med en barndfilt, krypa i ett rökfyllt rum, gå genom container som var uppbyggt med trappor, där det var nödutgångs skyltar och vi fick sedan gå genom utrymmet helt släckt och det var kolsvart och man förstår hur viktigt det är att skyltarna fungerar. 
Ena barndmannen berättade lite saker som man ska tänka på och info som alla bör veta. 
Tex att bor man i lägenhet med trapphus och det inte brinner i sin egen lägenhet ska man aldrig gå ut i från trapphuset utan stanna där och ringa SOS, för det är så många som gör felet att öppna dörren och går ut i rökfyllt trapphus och sedan dör av gifterna. Om det brinner i sin egen lägenhet så ska man givitvis tas sig ut bästa vägen och stänga dörren efter sig. Så tänk på det ! 
Min pappa är barndman så mycket info om brand m.m. har jag fått av han så jag visste lite innan men det är ju alltid bra med repition av saker. 
Man ska ju heller aldrig hälla vatten på olja utan kväva elden med tex ett lock.
 
Bor man i villa/radhus/lägenhet gå igenom hemma med barnen vad dom ska göra om det börjar brinna,
¤samlings plats för familjen på tomten
¤ Lek lek med barnen om att ha barnd övning med hjälp att sätta på brandvarnaren när barnen ligger i sängen i sitt rum och sedan ska dom springa till mamma och pappas rum, gör detta några gångar så sitter det i barnet till slut så om det skulle börja brinna så vet barnet/barnen vad dom ska göra.
¤ Kolla alla brandvarnare så att dom fungerar
¤ Ha fungerande brandsläckare
¤ Ha en brandfilt lätt till gänglig
Andra saker som är bra att ha hemma: 
¤ första hjälpen kudde/ låda
¤ vägg ficklampa som alltid är laddad helst på varje plan
 
Tänk på att alltid släcka ljuse/värme ljustet innan man går hem ifrån eller lägger sig, påminn varandra om hur viktigt det är och man minimerar riskerna i hemmet att det ska börja brinna. 
Vid Juletider är det extra viktigt att tänka på det !!! 
Ha en brandsläckare (snygg Firephant i hemmet) Jätte bra Julklapps tips till någon som inte har en brandsläckare hemma. 
 
 
Fina Jenny klär på sig fina blåstället 
 
 
Fina Sofie vart jätte rädd när det smällde 
Jenny testar att släcka älden, Hon var jätte duktig !
Fick krypa gemon rök 
 
Fina Jenny som jag är glad över att få lära känna ! 
 
 Tack För ett super bar event Prat 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen