Potatis och rotsaksrösti med kyckling och avokadoröra

Måste bara dela med mig av en så god middag som vi åt idag. 
 
Enkel, lätt och snabb! 
 
Avokadoröra:
1 kvisttomat
1 vitlöksklyfta
2 mogna avokado
1 citron
1 msk olivolja
salt och peppar
 
rotsaksrösti:
500 g potatis mandel el fast
300 g rotselleri
1 st morot
2 äggulor
1 ägg
1 dl mjöl
riven ost (jag hoppade över det)
salt och peppar
8-10msk olja
 
stekt färsk kyckling ca 500 g- 1 kg
krydda (jag använde souvlaki krydda från Grekland) 
lite soya
olja och smör till stekning
 
Skär tomaten i fyra bitar, ta bort kärnhuset och skär i små tärningar. Skala vitlöksklyftan. Skär avokado i mitten och plocka ur kärnorna. Gröp ur avokadonköttet med en sked och mosa med hjälp av en gaffel. Riv citronskalet(jag hade ej det använde flytande citron på flaska)och pressa ur saften. Tillsätt 2 msk citronsaft, i tsk skal, olja och tomattärningar i avokadomoset. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda. Smaka av med salt och peppar. För att röran inte ska bli brun, placera en avokadokärna i en skål och täck över tills det är dags för servering.
Skala och riv potatis, rotselleri och moroten. Lägg de rivna rotsakerna på hushållspapper och pressa ur saften. Blanda rotsaker, äggula, ägg, mjöl och ev ost knåda alltsammans. Saltra och peppra. Värm 2 msk olja i stekpannan tillsammans med lite smör. Placera små bollar och platta till i stekpannan. Tryck till med en stekspadetill plättar. stek dem gyllenbrunna 1-2 min på varje sida. Stek kycklingefilerna i en annan stekpanna, krydda på varje sida, stek ett litet tag, ta upp dem på en skärbräda dela dem i mindre bitar och lägg tillbaka i stekpannan, krydda med krydda, salt och peppar och häll över lite soya. Stek tills den inte är rå längre. Servera allt på en tallrik med en sallad. 
 
God och enkel rätt =) 

Kommentarer
Postat av: Susanna Maria J

Mm Gott så gott ;)

2014-09-16 @ 19:28:13
URL: http://oslofru.com/
Postat av: Paulina Suonvieri

ÅH detta låter inte dumt! :D

Kanske detta är en "kitchen story" du vill att fler läsare ska få se? Eller något annat recept du har? :) Jag har en ny ide på min blogg som heter "läsarrecept" som innebär precis det du nog kan gissa- att ni delar med er av era kökskreativiteter i syfte att vi ska hitta nya inspirerande recept och bloggar. Ber om ursäkt om du ej gillar sådana här kommentarer, men tycker du har en riktig kökstalang som är värd att dela med sig av till andra :)


//hundredkitchenstories.blogg.se

2014-09-16 @ 19:37:13
URL: http://hundredkitchenstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen