Recept på god konjaks sås =)

Gjorde i helgen en god konjakssås här kommer receptet =) 
 

SÅS

  • 3 st charlottenlökar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk vitlökspuré
  • 1 tsk svartvinbärs gelé
  • 0.5 dl cognac 
  • Hacka charlottenlöken och bryn den i smör. Blanda fond, vatten och den brynta löken i en kastrull låt koka i 20 minuter. Sila av löken, koka upp igen, blanda i grädde, sambal oelek, vitlökpuré och gelé. Smaksätt efter egen smak med salt och peppar. Låt koka tills såsen reduceras i ca 20 minuter. Häll på cognac. Ta ur köttbiten ur plastpåsen och lägg den på grillen. Grilla köttet så det får en fin grillyta. Linda därefter in köttbiten i grillfolie och låt ligga kvar på grillen. Grilltiden är beroende på hur tjock filé man har. Vill man ha köttet medium skall köttet ha en innertemperatur på ca 55 grader. Det mäter man upp med en ungstermometer, tar ca 30 minuter på en normalstor filé. Låt köttet ligga i folie ytterligare 15 minuter innan det skärs upp.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen