Teriyaki biff gryta

 
 
 
Tycker det är så gott att blanda teriyakisås i mat 
 
 
  • 400 g strimlat nötkött t ex innanlår, jag använde biff 
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 250 g färsk broccoli, jag hade i champinjoner, gulbetor,herekuverts, i vitlöksklyfta pressad 
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 dl teriyakisås
  • 2 msk soja, gärna söt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2,5 dl Kelda mellangrädde, el vanlig grädde 
  1. Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna.
  2. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta.
  3. Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde och låt allt koka några minuter.
  4. Servera med ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen