Entrecote med paprika sås

Härom dagen gjorde jag Entrecote och en paprikasås vart så gott, snabbt och enkelt! 
 
  • 1 röd paprika
  • 0,5 knippe persilja
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,1 dl vinäger
  • 1-2 dl olivolja
  •   salt, efter smak
  • 1-2 dl creme frashie
 

Denna sås kan man använda med kött, kyckling och mycket mera men oftast serveras den med kokta potatisar på Kanarieöarna. Mixa alla ingredienser (förutom olivoljan) med hjälp av till exempel stavmixern. Tillsätt sedan sakta olivoljan tills uppnådd önskad konsistens. Det vanliga är att såsen ska ha en puréaktig konsistens. Tillsätt därefter salt efter smak. Servera med sallad, klyftptatis stekta champinjoner. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen