OTTO ekologiska välling !

Idag fick vi ett bud med Otto välling som vi ska pröva =)
Passar jätte bra då Filippa är världens välling älskare.
Var så kul hon kommer ihåg vad man säger.
Jag sa till henne innan nu ska vi pröva ny välling och sen får du säga vad du tycker om den när du druckit den för du är välling expert.
Så när hon var klar så sa hon inget och jag tänkte inte på att fråga, men när vi var vid trappen och skulle gå upp på överplan så tog hon min hand och sa "Mamma go älling " Gulle hon kommer ihåg vad jag hade sagt till henne innan =) Så hon ger den bra betyg !
Väldigt enkel måste jag säga det är som en tätra med skruvkork och det är bara att skaka tätran och sen hälla så mycket man vill ha i flaskan och sedan in i micron. snabbt och enkelt !
 
 
 

OTTO ekologiska välling !

Idag fick vi ett bud med Otto välling som vi ska pröva =)
Passar jätte bra då Filippa är världens välling älskare.
Var så kul hon kommer ihåg vad man säger.
Jag sa till henne innan nu ska vi pröva ny välling och sen får du säga vad du tycker om den när du druckit den för du är välling expert.
Så när hon var klar så sa hon inget och jag tänkte inte på att fråga, men när vi var vid trappen och skulle gå upp på överplan så tog hon min hand och sa "Mamma go älling " Gulle hon kommer ihåg vad jag hade sagt till henne innan =) Så hon ger den bra betyg !
Väldigt enkel måste jag säga det är som en tätra med skruvkork och det är bara att skaka tätran och sen hälla så mycket man vill ha i flaskan och sedan in i micron. snabbt och enkelt !
 
 
 

Goda recept !

Idag har vi varit hemma hela dagen, Filippa ska gå till dagis i morgon så vi höll oss hemma idag för att inte få bakslag på något nytt.
Har haft lite tid över på dagen har rensat recept och sorterat in i pärmar.Skönt att bara ta fram en pärm och man inte behöver leta gärnet efter recepten.
Ordning och reda. Ska ta mig till Ikea och köpa lite genom skinliga backar dom är så bra att ha förvaring i.
Kvällens middag blev jätte gott så jag måste dela med mig av det:
Marinerad fläskytter file med burgur och sallad.
 
Marinad:
Fläskytterfile ca 600 g
2 msk olja solrorel rasp
0,5 dl japansk soja det går med vanlig med
0,5 dl ljus sirap
1 msk hackad scharlottenlök
2  hackade vitlökar
1/2 hackad röd chili
 
Blanda alla ingridienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet minst 1 timme men gärna längre. Jag delade köttet i bitar innan jag ladde det i marinaden.
 
Burgur sallad:
3 dl burgur
1 st grönskas buljongtärning
hackad ruccolo en näve
hackad blad persilja några kvistar
 
yougurtsås
sötsursås 2 msk
mat youghurt 3dl
1 -2 pressade vitlökar
<blanda allt smaka av med salt och peppar och ev mer sötsur sås.
 
koka burgur enligt anvisningen med buljontärningen, tillsätt mot slutet hackade ruccola och persilan. blanda om
Vid servering ha en god sallad och även en yoghurt sås.
 
 
så gott !
 
har kommit på att när jag lagar mat står Filippa och gnäller och gör allt för att få uppmärksamhet. Och idag var hon super nöjd då hon fick hjälpa till och diska mest leka med vatten som hon älskar.
Min glada Nellie har
 Puss och kram
 

Fixat Datan

Hej!
Igår var snälla Patrik här och fixade datan med lite uppdateringear m.m. Tusen tack snälla Patrik =)
 
har nu hunnit med lite saker på min to do list nu på morgonen, skönt att pricka av den med några punkter.
Nu fungerar korten och jag hoppas när jag lägger ut recept att allt inte klumpar ihop sig.
Glömde skriva att i fredags så drog jag, Filippa och nellie till Västerås för att träffa min älskade syssling Mickaela=) Hon gjorde god lunch och vi fikade och pratade en massa! Alltid lika kul och trevligt att träffa henne, vi har gjort så mycket skoj ihop och älskare henne som min egen syster ! Tack för att vi fick komma till dig och nu längtar vi till lilla bebisen kommer =)
 
 
 
 
 
Filippa
 
 
 
 
Min lilla ängel
<puss och Kram ha en fin dag !
 
 
 
 
 

Tips på ekologisk färsk välling OTTO

http://otto.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill tipsa om en ny ekologisk färsk välling OTTO.
 Innehåller inga konstigheter och håller i evighet.
Välling är bra för dina barn !
 
 

Söndag

Hej!
Helgen har varit lugn då Filippa har fått feber igen, typiskt hon får aldrig vara frisk stackarn ! 39,7 i feber.
Hon får vara hemma från förskolan säkerligen hela veckan, får se hur hon mår. Igår var vi hemma hela dagen med, bakade morotskaka i form av cupe cakes ! Det är så kul att baka !
Tråkigt inlägg men har inget kul att skriva om =(
 
 
Gjorde till Alla hjärtans dag ! Vart jätte goda det är kladdkaka i botten och choklad mousse !
Ska lägga ut receptet på det !
 
Morotskakan kommer det också recept på !
 
Puss och Kram

Torsdag !

Hej! Veckorna bara rullar på ! Håller på att planera Nellies dop som ska vara i mars, idag träffade vi prästen och var och tittade där vi ska vara efteråt. Det blir jätte bra. Nu ska det bara planeras vad som vi ska ha m.m. Men det är ju bara kul och jag älskar ju att fixa och dona med sådant. Igår var vi mamma gruppen en liten stund vi var med på sångstunden och jag har bestämt att jag ska vara duktigare på att gå till öppna förskolan med Nellie fast vi ska vänta tills dopet är över och den värsta sjukperioden är över. Skulle haft mina tjeje vänner hos mig igår men orkade inte då det varit mycket denna vecka och dessutom har vi varit sjuka och det är bättre att vi ses nästa onsdag hos mig istället. Har insätt att jag inte kan ha för mycket inbokat samma vecka (är duktig på att ha det) orkar inte det med 2 st småttingar. Få bli bättre på att inte ha det helt enkelt. Hittade ett jätte sött kitt på H&M till Nellie ska visa bild på det hon är så söt i det. Färgen är såklart rosa. Har funderat på vad Nellie ska önska sig i dop present då jag har fått frågan. Kommer en liten önske lista: ¤ postlåda ljusrosa eller vit från Butiken Bruka ¤ smyckes skrin från kids koncept ¤ smycken silver/guld berlocker el dyligt ¤ Barn kammarböcker kommer kanske fylla på önske listan =) Puss och Kram

blir tokig att det är något galet med bloggen med bilder

När jag laddat ner bilder så faller bilder bort ! Fattar inte vad det ärför något fel. Ska nog ringa våran vän Patrik som är expert på datorer ! Samma sak när jag skriver recept kommer allt ihop i en ända klump =( I förra inlägget står det fel vid bilden på Anton i kyrkan det är inte Madde utan Lars Antons gudfar. Bilden med Madde fallde bort. Så här bjuder jag på en bild på henne ! '
fina Madde ! antons gudmor
min fina syter Tess ! Madde och Tess är best friends !

Antons fina Dop

Bilder från Antons fina dop
Fina Madde ! Antons gudmor
Jätte fin dekoration
Jätte god mat !
massa fina presenter
Söta Anton var så snäll !
Min gulliga lille bror Marcus !
Massa Godsaker !
Jätte god Tårta
Filippa gillar sötsaker ! Mammas stora söta tjej
Sötaste lilla Anton !
Mosters lilla söta skruttis
Mormors söta lilla prins
kusinerna
min söta lilla tjej
Puss och Kram

Recept !

Hej! Här kommer recept ppå ett jätte gott bröd som är enkelt att baka! 1/2 paket jäst 6 dl vatten 2 tsk salt 9 dl vetemjöl ca 4 dl råg (grovt mjöl) Smula jästen i en bunke. Värm vatten fingervarmt. Blanda ner i jästen lite itaget så jästen löses upp, tillsätt resten. ha ned saltet och tillsätt mjöl lite i taget och rör till en deg, tillsätt allt mjöl. Ställ bunken med en handuk över och låt jäsa. Jag brukar göra degen innan jag går och lägger mig och på morgonen tar jag försiktigt i degen och delar den med fingrarna (viktigt knåda ej) Ta tag i den och lägg som en lång baugette på en plåt med bakplåts papper. Gör likadant med den andra delen med. Blir totalt 2 st baugetter. Täck med en handuk och låt jäsa minst 30 min. Strö lite vetemjöl uppe på innan dom ställs in i ugnen. Sedan in i ugnen 250 grader i ca 10-13 min ta ut och kolla annars kör in dem lite längre. När det är klart ta ut och pensla vatten på båda. Jätte gott och enkelt ! Dragon kyckling med pasta 500 g strimlad kyckling filé 1 msk smör el magarin 1 st hackad gullök 150 g skivad champinjoner 3 dl matlagningsgrädde 100 g färskost med vitlök el örter jag hade vitlök 1 st tärnad paprika jag hade grön färg 1 tsk dijonsenap salt och vitpeppar eftersmak 2 msk hackade örter (jag hade färsk blad persilja och torkad dargon och salvia. Gör så här: Bryn kycklingen i hälften av fettet i en stekpanna. Ta uppdem på fat, Fräs lök och svampi resten av fettetutan att det tar färg. Tillsätt grädde och färskost. Värm upp under omröring så att osten smälter. Tillsätt kyckling och paprika, dijonsenap. Låt puttra någon minut. Smaka av med salt,peppar och örterna. Lägg upp den nykokta pastan på tallrik och fördela såsen uppe på. Ha en god sallad till och ringlan balsamicocreme på hela rätten ! Jätte gott och enkelt.
Nu måste jag ta små tjejerna båda är otåliga ! Puss och Kram

Måndag och ny vecka !

Hej! Ska snart bege mig till BVC och kolla om lilla Nellie har gått upp i vikt, hoppas det! Har lagt i bilder i datan så jag gör ett inlägg senare med det. Tänkte även lägga ut recept på ett jätte gott bröd. Annars har jag varit lite lat på recept fronten ska se iveckan om jag hittar något gott som jag kan dela med mig. Nu ska jag väcka lill fis vi måste åka ! Ha en fin dag ! Hörs senare !
Bjuder på ett liten Nellie som är bra på att smila =) Puss och Kram

Söndag

Hej! Har som vanligt haft fullt upp. Filippa fick vara hemma hela förra veckan från förskolan. Så jag har inte hunnit med så mycket! I lördags var vi på min systers Söta Antons dop ! Jätte fint och super god mat och tårta ! Jätte trevligt och lilla Anton är så söt och han sa inte mycket :) vi ( mina 2 bröder ) köpte en fin grå sparkbil ! Dom är jätte fina att ha i barnrummet! Lilla Anton kommer nog att raca massor med den :) Idag söndag tog vi sovmorgon och sedan begav vi oss till mamma och pappa. Jätte trevligt:) Therese och Andreas hade så mycket pasta sallad över så i åt det till lunch.fina Madelene,Henrik, Viktor,Maddes mamma Patricia, mina bröder, och mamma och pappa och min syster och Andreas och lilla Anton vi vart ett litet gäng och det var kul att träffa Madde:) jätte trevligt och kul att träffa alla. Veckan som kommer är det fullt upp varje dag, känner mig inte riktigt hundra har blivit förskyld och en dunder huvudvärk kan man aldrig få vara frisk! Få se om jag orkar med allt i veckan som jag ska göra, tar en dag i taget. Har massa bilder men får återkomma med dem ❤ Puss och kram

Filippa 2 år och Alla hjärtans dag !

Hej! Då var vi sjuka igen eller Filippa har haft hög feber, Dom ringde i tisdags eftermiddag och sa att Filippa fått feber. När jag kom och hämtade henne lite tidigare så var hon alldeles röd mossig. Stckars henne på sin 2 års dag. För i tisdags blev våran lilla tjej 2 år. Vad fort tiden går, man fattar det inte själv vad åren tar vägen. Men vi sjöng och hon fick frukost på sängen och en massa paket. Imåndags var Filippas mormor och morfar förbi, dom ville lämna en födelsedags present till David som fyllt år och morfar kunde inte komma på kalaset så han vill krama henne Grattis. Igår vart vi hemma hela dagen, min snälla mammi kom och passade Filippa en liten stund då jag skulle på mammagrupps träff. Idag är vi hemma hela dagen på Alla hjärtans dag. vi strossar runt i myskläder och ska bara inte göra något speciellt, Filippa är piggare men fortfarande hängig, hoppas verkligen hon blir frisk till Antons dop. Lilla söta Anton ska döpas sig på lördag, han är sådan go och glad lite kille. Ska bli kul att komma på ditt dop.
en egen gjord Happy Birthday Vimpel
Ha en fin Alla Hjärtans dag !!! Puss och Kram

Min lilla Filippa fyller 2år i morgon !

Vad tiden går fort för 2 år sen låg jag på BB och kämpade för att Filippa skulle komma till världen. Det är helt otroligt vad tog dom här 2 åren vägen ? Har förberett frukost brickan med presenter och svenska flaggan. Har även bakat bröd som gäser över natten ! Filippa älskar mitt bröd. Hon kommer få presenter som hon gillar:) kläder, saker till sin docka. Det är verkligen så kul att handla saker till sina flickor, jag kommer ihåg att jag och min syster älskade att leka med dockor och alla tjejsaker som finns. Kul att gå i leksaks affären och jag kan gå i timmar vid dock avdelningen:) alla tycker olika och jag tycker att tjejer ska ha tjej saker och killar kill saker:) på förskolan där leker alla barn med allting och det tycker jag är super bra så jag känner att Filippa om hon nu vill leka med bilar och annat gör hon det på dagis och det är ju bra. Men var och en gör som den vill med sitt barn och alla är olika och tur är väl det:)
Puss och kram

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1743878/images/2013/pic_51197368ddf2b345b5f70998.jpg" class="image">


Filippas 2 års kalas

Hej! Hinner aldrig sitta vid datan längre, den här veckan har jag haft Filippa hemma hela veckan så då har jag ännu mindrte tid. Och dåligt med bilder har det blivit med.
Filippa i Brommablocks
Snälla svärmor bjöd mig på god grekisk !
Mina bakverk
Mammis skummisar
massa paket !
'
Avslutade dagen med champange och skaldjursfrossa !
Det är så segt att ladda ner bilder detta inlägg har tagit 1h och 30 min, fattar inte varför det är så ! Puss och Kram

kalas dax för Filippa !

Hej! Tänk att min lilla Filippa fyller 2 år, vad tiden har gått fort. Alla säger ta vara på första åren och det stämmer verkligen. Nu har hon blivit en liten flicka som växer och blir större och större. Hon är fruktansvärt envis ger sig aldrig. Hon är svartsjuk på sin lilla syster och har humör men man älskar den lilla tjejen så fruktansvärt mycket och det är fantastiskt att hon finns i vårat liv. I morgon har vi en kalas dag här och jag och min mammi har förberett godsaker. Tårtorna ska jag hämta i morgon. Nu ska det blåsas lite ballonger och sedan är allt klart ! I går kom svärmor till oss och vi var vid brommablocks och sedan åkte vi hem och myste med barnen. Idag har både mammi och Anki varit här ! Farmor Anki åkte vid ett tiden. Tusen tack för hjälpen världens bästa Mammi och Svärmor.

Tisdag

Hej! Idag tog vi en hemma dag jag han med att städa huset och myste med Nellie medans Filippa var på dagis ! Igår var jag på BVC med lilla Nellie och hon behöver växa lite väger 4970 och 60 lång så nu måste hon få i sig mera av smakportionerna så när jag kom hem ställde jag mig och gjorde stor kok på pasternacka, potatis, broccolie, morötter . Mixade var och en för sig med smör och lite grädde. Fryste sedan in i iskuber ! Skönt att bara kunna ta fram. Har hunnit med att pyssla lite inför Filippas 2 års kalas !
Nu ska jag sova natti natti !


Filippas Fyller år 2 år !

Snart är det 2 års kalas här i huset ! Vad tiden går fort ! Vet inte riktigt vad vi ska köpa till henne men en liten önske lista har hon ! #Såg på citygross söt resväska för barn i rosa det är ju bra att ha när vi åker till Dalarna bla. # Dock kläder för babyborn 43 cm dockan # Fisk spel där man har ett fiskespö och ska försöka få tag i fiskar som gappar och stänger munnen # Det finns en serie med trämat saker och tillbehör (hon har rosa brödrost, hamburgare/korv och frukt i den serien) # Böcker tycker hon om Puss och Kram

Filippas oc


God morgon soliga söndag !

Hej! Solen skinner massa och snart är snön bort och det blir ljusare och ljusare längtar så till vår och sommar. I går var vi på ett sagobröllop ! Helt fantastiskt underbart fint ! Min fina vän Anna och Andreas gifte sig i Bromma kyrka. Anna hade en sådan jätte fin dröm klänning och hon var så vacker i den. Allt var jätte fint och trevligt:kyrkan, god mat, jätte fina tal och det var bara så fint allt. Ett helt oförglömligt bröllop. Önska att jag en dag får uppleva allt det där. Tusen tack för att vi fick vara delaktiga på eran stora dag Anna och Andreas. Är så glada för att dom hittat varandra dom passar super bra ihop och är så fina. Deras söta lilla dotter Agnes hon är för söt hade på sig en jätte söt Burberry klänning.Idag kommer det inte bli många knopp då jag är lite trött och sliten. Sitter och väntar på att min älskade lillebror Jocke ska komma med Filippa han passade henn och hon sov hos honom. Tusen tack !!! Och min andra älskade lille bror Marcus hade hand om henne igår och var vår chafför, tusen tack !!! Återkommer med lite bilder. Puss och Kram ha en fin dag !!!!

RSS 2.0