Mina sovande 2 barn

Mina älskade sovande barn ❤


Recept och bilder

Här kommer receptet på rauladerna!

Oxraulader med potatis och sås

Antal portioner: 4
Ingredienser
12 skivor lövbiff à 90 g

6 skivor bacon
1 gul lök
1 tsk fransk senap
1 saltgurka
5 dl köttbuljong
1 dl grädde*
salt och malen vitpeppar
2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten

Gör så här

1. Skala och skiva löken, skär gurkan i stavar och dela baconskivorna på mitten. Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar. Bre på senap, lägg på en baconskiva, skivad lök och en gurkstav och rulla ihop köttet. Fäst med en tandpetare.

2. Bryn ruladerna runt om. Lägg över dem i en gryta, slå på köttbuljong och koka ruladerna i ca 15 minuter, tills köttet känns mört. Prova med en tandpetare. Lyft upp det med en hålslev och lägg det i en form som täcks med aluminiumfolie för att hålla varmt.

3. Sila buljongen. Häll tillbaka den i grytan och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden. Blanda ut mjölet i vattnet till en redning och tillsätt den lite i taget tills såsen blir lagom simmig. Låt såsen koka några minuter, krydda med salt och peppar. Lägg i ruladerna igen och värm upp före servering.

Testa jätte gott och enkelt !!!

 

Bilder från i tisdags:

Min lilla tofs tjej =) Öppnar paket från Mickan =)
 
Filippa fick en söt kossa =)'
 
 
Min älskade syssling =) Mickaela
Filippa tycker det är kul att sätta på sig byxorna själv och hon drar upp dom till tuttarna=)
Tusen tack för fina presenterna =)
 
har postat en laddning med Tack kort !
 
Nellie gymar =)
Filippa och Nellie sitter på kossan
Tycker inte om att ligga på rygg
 
 
 
Tusen tack bästa Mickan och Johan !
 
Nu måste jag sätta fart med middagen =)
Puss och Kram
 

Godmorgon

Godmorgon !
Vi sitter och äter frukost och ser ut på de vita grenarna på träden! Nu har snön kommit fy jag hatar vinter och kyla, men det är mysigt och kul för barnens skull.
Jag är en sommar människa hellre värme än kyla. Men men så är det när man lever i Sverige.
Ska köra Filippa till förskolan snart !
Puss och kram ha en fin dag !


Hej !

Hej !
Idag har vi varit en sväng till BVC med Nellie, det var 2 månaders läkarkontroll. Allt var jätte bra hon är lite förskyld fortfarande men det kan ju sitta i.
Filippa fick vara hemma idag med då det är så mycket som går på förskolan.
Igår var min älskade syssling Michaela hos oss hela dagen, vi hade en jätte mysig dag och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi är så lika och har gjort så mycket kul ihop. Och fast vi inte sets på jätte länge så känns det som igår när vi ses ! Är så glad att hon finns i mitt liv! Vi kommer göra massa kul med våra barn.
Kvällens middag idag vart jätte gott oxrulader med kokt potatis och sås och kokta grönsaker ! Ska lägga ut receptet på både kalkonen och ruladerna ! Försöker ju dela med mig av recept på mat som blir gott !
Har massa bilder med men dom är i datan så lägger in dem i morgon ! Bloggar från tel just nu.

Puss och kram


Orkar inte skriva idag

Hej ! Det blir ett inlägg i morgon istället orkar inte idag !

Puss och kram


Måndag och 4 veckor kvar till julafton !

Hej!
Idag har jag varit en snabb vända in till stan, jag ska göra en hälsoundersökning fick ett present kort som jag tänkte använda. Så jag skulle lämna blod idag så dom skulle hinna få svaren till nästa vecka då jag ska göra undersökningen. Har aldrig gjort någon sådan och det kanske är dax efter 33 år =) Stället heter tocare.
www.tocare.se för mera info. Jätte trevlig personal och ser inte alls ut som en vårdcentral skulle jag bo närmare stan eller rättare sagt i stan skulle jag absolut välja det ställe att gå till.
 
Davids bror Viktor är hos han är så hjälpsam och hjälper till med Filippa och Nellie.
Har sett framemot mitt favorit program Livet på andra sidan men så klart har dom fel på sin kanal typiskt så det vart inget tv tittande för mig.
I morgon kommer min älskade syssling Mikaela hit en sväng åh vad det var länge sedan vi sågs. Ser fram emot att träffa henne, dessutom ska hon bli mamma i april vilket är super kul.
 
Puss och Kram
 
 
Nellie var så snäll och sov hela tiden =)
 
Tocare www.tocare.se
 
husläkare kan man välja
 
 
I stället för att titta på Tv blev det att fylla i almenackan 2013 ! Denna är jätte bra då man kan göra sin egen framisida också liten och behändig.
 
 

Kalkon middag !

 
God kväll !
Har inte hunnit skriva något inlägg på hela dagen !
Det har varit full rulle hela dagen. All min tid går just nu åt barnen.
Vi hade bestämt att vi ska ha tradition Thanksgiving middag med Cissi och Ronny. Det är så skönt att det är nära och bra. Dom kom över till oss då jag inte vill ut och fara så mycket med Nellie. Fast hon är nästan frisk lite hostig fast jag har fått en dunderkräm frånsnälla Sonja. Det är något man smörjer under fötterna och det renar luftvägen för lilla bebisen det är ofarligt och hon har använt det på sina barn. Krämen kommer från något annat land måste säga att den har hjälpt !
 
I morgon ska jag in till stan och lämna blod ska på hälso undersökning nästa vecka så dom behövde mitt blod, så jag och Nellie åker nog in direkt efter jag lämnat Filippa på förskolan. Min lilla pippilotta =) hon hade tofsar på sig idag med.
Igår var jag hemma hela dagen och bara tog det lungt. kännde att det var behövligt att bara vara, var i soffan hela dagen så det känndes jätte bra att inte stessa runt på något.
 
En trött liten tjej
 
så fort jag tar bild på Nellie vill Filippa också att jag ska ta bild på henne !
 
Min glada Nellie
och min söta bestämda lilla Filippa
 
 
 
Filippa skulle fått Megablocks i Julklapp men hon fick dem när hon var sjuk ! Bortskämda lilla Damen
 
 
 
Filippa på Lek landet stor och liten i Barkarby
Filippas älskade farmor leker med henne
 
 
 
Fanns massa roliga saker men Filippa gillade att bära på kuberna
 
 
 
Världens bästa Framor myser med sina barnbarn
 
 
Mysigt att tända ljus nu när det är mörkt ute
kalkon innan den är i ugnen ! biten som ligger bredvid är halsen =)
Filippa ville vara med oss hela kvällen
 
 
Vår fantastiska kalkon middag !!! Om du inte ätit kalkon så gör det det är så gott ! Ska lägga ut receptet på allt någon dag !
 
 
Cissi gjorde pumqin paj ! Super god
även cranberry såsen
vi gjorde mos till
fina Cissi
 
Goda pajer !Äppel paj och pecanpaj ! jag kunde då inte äta pecan pajen ! Varav vi gjorde 2 st.
Dom äter mycket pajer i
 
oj vad bilder det vart !
 
Puss och Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nellie 8 veckor

Onsdag blir Nellie 8 veckor vad tiden går fort !


Lördagsmys

God eftermiddag !
Filippa har sovit i nästan 2 1/2 timme jag försökte också villa lite men lilla Nellie ville inte riktigt så är det i bland. Nu sitter vi här jag och Filippa hon äter ostbågar som är hennes favorit ! Funderar vad det ska bli till middag !
Ha en fin lördags kväll !
Vill säga massa grattis till min älskade lille lille bror som tog sitt körkort i går, tänk den lilla plutten har blivit stor !
Puss och kram


Flippa i tofsar

Helt otroligt vår lilla unga dam ville ha tofsar i går :) gissa vem som blev glad ?


Thanksgiving!

Hej!
I helgen är det thankdgiving och vi har det sim tradition att äta kalkon middag ! Så i morgon blir det kalkon med massa goda tillbehör :) idag ska bi bara vara hemma och mysa ! Har sovit lite dåligt i natt.
Igår var Filippas och Nellies älskade farmor och farbror här. Vi åkte en sväng till leklandet stor och liten ! Det var jätte bra och jätte fräscht där inne. Det var super skönt att det inte var så mycket folk, det var jätte lungt:) med tanke på att jag inte ska fara och flänga med Nellie så mycket. Men hon är nästan helt bra lite hostig men det går inte att jämföra med hur det varit. Så skönt att hon är bättre. Viktor skulle ha ett par jeans på nude på Outlet och jag sprang in i en ut av mina favorit butiker Tommy hilfigher och kom så klart ut med en vit fin tröja :) och 630:-fattigare ! Men det var den värd. Var inne i Lexington butiken men hittade inget där.
Till middag igår vart det pannbiff med tatziki.
Tack för en super mysig dag min älskade svärmor :)
Ha de så underbart i USA nu! Det är ni värda !
Ha en fin helg alla mins kära !
Puss och kram


Har hämtat Filippa och hon är på strålande humör 😄nu leker vi !


Tips om en bra tävling !

Hej!
Vill bara tipsa på www.pinknation.se blogg Tina en tävling där man kan vinna 4oo:- presentkort på en jätte bra webbshop sida som har massa fina barnsaker.
www.gjbabystore.se
Så gå in på pinknation.se för att delta i tävlingen.
 
 

Någon sover gott

Hej !
Har precis haft Anna och söta Agnes på besök här. Sofia och Anna skulle också kommit men dom hade sjuka barn. Så det får bli nästa gång. Vi åt lax/räk lasagne till lunch. Gjorde den igår kväll så den hade sats sig bra i smaken.
Nu ska jag hämta Lill skrutt snart på dagis. Få se om hon är glad eller trött tjej! Vet aldrig vem man får med sig hem:)
Nellie sov gott så gulligt hon höll i son strumpa !


Nu är det kväll !

Hej! Sitter nu i soffan och har gjort alla kvällens bestyr! Filippa sover och Nellie är på väg att somna. Kakorna som jag bakade vart jätte goda 😄gjorde lax/rök lasagne till middag vart jätte god !
Nu tittar jag på bonde söker fru alltid lika kul med serier:)
Puss och kram


Vinn hotellnatt på www.alltforforaldrar.se/liniz/

Hej!
Tänkte tipsa om en tävling på www.alltforforaldrar.se/liniz/ där man kan ha chansen att vinna en hotellnatt med frukost på Scandic i Kungenskurva.
Kan vara skönt med lite avkoppling hela familjen vid Jul.
Tävla här :http://blogg.alltforforaldrar.se/liniz/2012/11/15/vinn-en-hotellnatt-i-familjerum-med-frukost/
Kramar Jessica

Kokbok

Håller på att göra en barnkokbok! Då man kan med hjälp av pyssel saker skapa låtsas rätter ! Jätte kul. Gå in på www.micki.se för att få inspiration av rätterna ! Där kan man också vara med att tävla.


Gissa vad jag bakar ?

Älskar att baka och laga mat ❤ så gissa vad jag bakar ? Jo världens lättaste kakor, gjorda på mördeg och tillsatt med hackad mörkchoklad. Man kan ju tillsätta vad som helst vad man känner för !


150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 st ägg
0,5 msk kallt vatten
2 mak kakao om man vill ha mörka kakor
Choklad 70 procentig

Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl, florsocker och kakao.
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis hår ihop. Knåda inte. Plasta degen och låt vila i kylen minst 30 min.


Bilden föll bort

Här kommer tipset på god, enkel och snabb middag !


Middags tips

Hej ! Har i dag varit en sväng till när sjukhuset med Nellie. Ville kolla hennes lungor då hon hade en hostig natt. Men hon kunde inte höra något speciellt. Nellie hostar så hon spyr, hon har massa slem som sätter sig fast. Behövde inte oroa mig för lunginflammation så det var ju skönt att höra. Ska vara varsam om Nellies beteende blir annurlunda m.m.
Kändes ändå skönt att åka en gång för mycket än en gång för lite.
När jag åkte därifrån var det en bil som kom och tog min parkeringsplats för det fanns dåligt med det. Och jag hade betalt i typ 1 1/2 h visste inte hur länge det skulle ta. Det tog en 1/2h så jag gav damen min biljett och hon vart super glad:) kul att göra någon glad och man får ju karma om man gör goda gärningar !
Vart en vända till mataffären då kylskåpet ekade tomt på frukost mat.
Han även med en bil tvätt så nu skimrar bilen massor !
Till middag vart det indiskt "tiken Mansala " kan rekommendera jätte enkelt att få ihop en god middag.
Puss och kram


Måndag !

Hej!
Idag har Filippa varit på dagis första gången på en vecka. Det har ju fallerat på vissa rutiner då hon varit sjuk, så hon hade inte sovit något på dagis idag vilket är = trött, gnällig tjej när jag kommer hem. Mycket riktigt hon var helt husterisk när jag hämtade henne och när jag skulle sätta henne i bilen sparkade och skrek hon. Jag fick kämpa och på något sätt kom jag åt bilnycken i fikan och alla rutor åkte ner varav ena rutan är det en sugpropp på, åkte ner med den på. Kännde att jag orkar inte med mera motgånger just nu. Rutan gick så klart inte att få upp. Fick åka hemmed Filippa och åka vidare till BMW tur att dom var så gulliga och snälla såg en gråtande mamma storma in där och bad om dom kuden få upp rutan, svårt att säga nej till ! Dom fixade det, tusen tack för jätte bra service ska åka dit med en tårta någon dag som tack för hjälpen.
Annars har jag dammsugit bilen invändigt och skulle även åka och tvätta den utvändigt i biltvätt men det han jag inte. David har varit hemma hela dagen och han hade hand om Nellie. Hon är bättre men hostan ger sig aldrig och fortfarande förskyld. Pratade med BVC och hon trodde säkert att hon fått RS viruset. Men det finns inget att göra åt det , det är bara att ha koll på henne.
Hon blir bättre min lilla skrutt.
 
 
puss och kram
 
 
 

Älskade syskon kärlek

Skulle kunna beskriva Filippas kärlek till Nellie: kramar, svartsjuka och pussar
Många undrar hur det går att ha 2 st så små och så tätt. Jo det går bra för det mesta och det är klart att det är lite tufft med 2 st blöjbarn och 2 st som kräver mycket tid. Men man lär sig hur man ska göra med saker och ting och man blir mer och mer säker på sin roll som mamma. Det är kul att se hur Filippa är mot sin syster, då det är nog blandade känslor där ena stunden ska hon klappa,krama och pussa och andra stunden är hon arg på sin syster då hon känner att hon delar sin mamma och pappa. Men för det mesta överväger ändå den karmiga och pussiga sidan från henne oh frågar man henne om hon älskar sin syster svarar hon Ja.
Hon är väldigt stolt över sin lilla syster !!!!
 
 
 

Älskade syskon kärlek

Skulle kunna beskriva Filippas kärlek till Nellie: kramar, svartsjuka och pussar
Många undrar hur det går att ha 2 st så små och så tätt. Jo det går bra för det mesta och det är klart att det är lite tufft med 2 st blöjbarn och 2 st som kräver mycket tid. Men man lär sig hur man ska göra med saker och ting och man blir mer och mer säker på sin roll som mamma. Det är kul att se hur Filippa är mot sin syster, då det är nog blandade känslor där ena stunden ska hon klappa,krama och pussa och andra stunden är hon arg på sin syster då hon känner att hon delar sin mamma och pappa. Men för det mesta överväger ändå den karmiga och pussiga sidan från henne oh frågar man henne om hon älskar sin syster svarar hon Ja.
Hon är väldigt stolt över sin lilla syster !!!!
 
 
 

Min skötväska är så klart en Gucci

Bästa skötväskan och jag gillar den för den är så snygg !!!! Älskar Gucci
 
 
 

Min vän Annas Möhippa i bilder

Förra lördagen hade vi möhippa för min älskade vän Anna som gifter sig i Februari.
Här kommer lite bilder från den :
Vart en hel del bilder
redo för Annas Möhippa
en sovande Nellie hela tiden
Fina bruden Anna
 
Jätte god Brunch på clarion sign hotell Hela gänget ! Närmast sitter min älskade fina vänner Linda,Jennie,Anna,Emnet,Mia och Sofia
 
Anna
allt gott =)
 
 
 
 
 
älskar Amerikansk inspirerat =)
 
Min älskade fina vän Emnet
 
 
 
 
 
 
 
 
Min älskade fina vän Jennie
Nellie vaknade till lite för Mat dags
 
 
efter brunchen var det dags för musikvideo inspelning
Anna var super duktig =)
 
vi stod hela gänget och trängdes för att vara kören
 
 
avslutar med 2 bilder på Nellie som är 7 veckor !
 
Har lite mera bilder som jag fått in i datan men det tar lite tid att ladda ner till bloggen och man har inte så mycket tid när man har 2 barn som kräåver mycket av tiden, det är inte lätt att få till ett inlägg ! Man är glad varje gång man lyckats då det alltid är någon av dem som skriker eller så drar Filippa i mig eller hon hittar på något bus.
 
Puss och Kram
 
 
 
 
 
 
 

älskade WerFameliy event på cafet!

Hej!
Nu äntligen kommer ett inlägg med massor med bilder =)
Håller på att fixa med bilderne men är långt i från klar.
Igår vart jag inbjuden till Werfamily event som alltid är lika lyckat, massa trevliga människor och bra utsällare. Är så kul att få gå på, vill du också bli en av dom som får gå börja BLOGGA ! Jag älskar verkligen blogg världen och har funnit lite nya vänner genom den =)
 
Partners för temat Food and lifestyle
Jenny Westman som skriver fantastiska kok böcker var konsfranser (vi fick även en underbar kokbok sigerad)
 
Ramundberget var där och hade en trevlig presentation
Jag fastnade på en bild =)
Kosmetika företaget Parelle var och presenterade sig
Tehuset var där och presenterade sig
Lill fisen sov hela tiden
Blogg panelen var där och presenterade sig
Vi fick smaka jätte god renkött bitar
Micii var där och vissade sin ´nylanserade barnspis
Jenny westman var där och signerade sin nya otroligt fina Juloch nyår kokbok "December"
Hos parelle fick man lukta på massa parfymer
vår alla älskade Bambino var där Älskar deras produkter =)
 
 
 
Träffade Jenny, hon har en super bar blogg och är en hur gullig tjej som helst www.alltforforaldrar.se/Easy babies
Tehuset hade massa goda smaker (synd att man inte dricker te)
Bugaboo var där och lanserade sin nya JÄTTE fina vagn ! Åh jag bara älskar den
 
 
www.bugaboo.se (den kommer släppas i december så den finns inte ute på marknaden ännu)
Fina och alltid lika glada Katarina var där =) och presenterade den
Som alltid får man alltid en maffig väl fylld goodiebag =) Gissa vad Filippa tyckte var roligt ? Bakelserna från Micki
 
Kosemetika produkter från www.parelle.se
 
Verkligen en bok som har allt som behövs inför Jul och Nyår !
 
Tusen tack Werfamily för en super lyckad eftermiddag ! Tack Katarina,Charlotta,Lisa och Elin ni är ett härligt gäng tjejer =)
för mera info om werfamily gå in på deras hemsida: www.werfamily@se
 
 
 
 
 
 


Fredag

Hej !
Ska nu försöka sova lite ! Men tänkte titta in och säga hej ! Alla är ni mycket bättre, bara förkylda Inge mera magsjuk! Tack gode Gud för det.
Vi har bara varit hemma hela dagen !
Till middag blev det : lax i ugn med skarp sås och kokt potatis ! Jätte gott

Puss och kram

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1743878/images/2012/pic_50a6caafddf2b31d5e004807.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1743878/images/2012/pic_50a6caafddf2b31d5e004807.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1743878/images/2012/pic_50a6caafddf2b31d5e004807.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1743878/images/2012/pic_50a6caafddf2b31d5e004807.jpg" class="image">


Älskar dem

Älskar mina barn och dom är det bästa som hänt mig !


Mina barn



Mina barn

En bild säger mera än ord eller hur är uttrycket ?


Tjohoo vi är bättre

Hej!
Åh så underbart det känns att både David, Filippa och Nellie är bättre. Filippa har ätit som vanligt idag och David känner att det vänder för honom. Nellie är lite förskyld men bättre med hostan.
Snart är allt som vanligt igen.
Har varit hemma hela dagen inte gjort så mycket faktiskt, det går i ett hela tiden så dagen bara flyger förbi. Vi har sovit hela familjen till typ 11/12 ligger efter med sömnen. Så det har varit skönt.
 
Har varje fall tagit tag i Nellies Tack kort, så nu är dom beställda,checka av från to do listan.
Nu ska jag bara ta tag i alla kort framkallning m.m. Ska göra det nu innan jag sätter i gång med något annat pysslande. Det är ju en del kort !
Tittade på Hela sverige bakar ! Det är så bra.
Vill också säga Grattis till min älskade Mormor som fyller 74 år i dag ! Massa Grattis kramar till dig lilla Mormor/Gammel-mormor!
 
Sov gott ! Puss och Kram
 
Min mormor med nyfödda Filippa !

Bambino



Bambinos hakklappar !

Hej ! För ett tag sedan hade jag ett inlägg på bloggen om bambinos fina hakklappar som är jätte praktiska att ha med i väskan.
Grattis Therese/ Anton
Och Sofia / Emma !
Ni har fått varsin till Era småttingar !

Puss och kram


Middag i går !

Här kommer en bild på min fläskytterfile pasta med örter !


Blid på adventskalendern när den är klar !

Här kommer en bild på adventskalendern när den är klar ! Går bara att ladda upp en bild / inlägg när man bloggar från iphonen.


Tips på adventskalender

Nu ska jag försöka få till ett inlägg på en hemma gjord adventskalender som mina tjejer ska få sina små paket !
Detta behövs:
Lim, köttsnörre,tyg till vimplarna, en bra sax, stor kantas tavla, bakgrundstyg, häft apparat, siffror 1-24, vit färg. Klädnypor.

Gör så här:
Ha en mall som du klippt ut i hårt papper, gör 24 st vimplar som klipps ut fram och baksida så det behövs dubbelt 48 st vimplar.
Klipp 4 st ganska långa snörren ( lättast är att rada upp 6 vimplar på rad ) ta lim och limma ihop vimplarna på snörret.
Gör så på alla fyra snörren det ska vara 6 vimplar på varje.

Tygbitar köpte jag i tyg affären, köttsnörre finns i matbutiker och limmet är från panduro.

Köpte även siffrorna på panduro det var något jul kit för 99:- dom var i olika färger då jag målade alla vita.
Klistra på siffrorna på vimplarna.
Ta stora kanvas tavlan ( köpt på rusta för 79:-) lägg det stora tyget ( jag köpte rött på Ikea för 19:-/m)
Spän tyget och häfta fast på baksidan.
Vänd på den och lägg ut vimpel längderna och häfta fast snöre snuttarna på baksidan !
Sätt fast 1 st klädnypa på varje vimpel ( 24 st( jag köpte 45 st i ett paket på panduro och dom var lite mindre än vanliga) måla dom vita om du vill!
Jag tyckte inte det behövdes då snörret var i samma färg!
Sen är det bara att hänga upp den på väggen och hänga fast paket vid varje siffra!


Det tar aldrig slut

Hej!
har inte orkat skriva något alla krafter har gått till mina barn.
Filippa har varit magsjuk sen i lördags och David är fortfarande sjuk. Lilla Nellie fick jag åka en vända in till Astridlingrens sjukhus tidigt i morse då hon hade en sådan hosta som varade i ca 45 min och hon vart blå under naglarna och vit i ansiktet, jag ringde och dom tyckte att jag skulle åka in då hon är så liten. Det lätt som hon hade svårt med andningen med och hostan var väldigt skarv eller hur man ska förklara den lätt inte normal.
Hon är ju förskyld så det berode väl på det.Men vi tog en ambulans in då jag kände att det var bäst. Hon blev undersökt och fick något hon andades in. Vi var väl där i ca 2 timmar var hemma igen vid 8,30 med taxin.
Somnade direkt när jag kom hem då  jag var helt slut. Vi har inte gjort ett dugg i dag, jag var i väg till mat affären en sväng och fyllde upp kylen som var lite tom.
Igår gjorde jag ett recept som jag måste dela med mig av vart jätte gott:
 
Fläskytter filé 5oo g
3 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor som jag delade i skivor , plus 2 st pressade
1 st zuccin
champinjoner på burk (hela)
valfria örter (jag hade basilika,timjan,persilja)
olja
smör att steka i
en skvätt balsamvinäger
1burk finare krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 st ägg
band pasta
salt och peppar (bäde vit och svart)
permesanost eller annan lagrad ost
Gör så här:
Koka pastan.
Hacka lök och dela vitlöks klyftorna i skivor. Lägg allt i stekpannan med smör. Stek ihop och tillsätt delade zuccinin i bitar och champinjonerna.Stek ihop allt. Pressa ner mera vitlök om det behövs.
Tillsätt krossade tomaten och tomatpuren, salta och peppra.
Lägg alla örter,riven permensanost ca 1/2 dl och olja i en skål, mixa med stavmixer, häll en skvätt balsamvinäger och mixa lite till.
Häll i tomat röran i pastan och dom mixade örterna.
Blanda i hop allt.
Ta stekpannan där tomatröran var stekt i och lägg i fläskytterfilen som du har delat i bitar tärningar. Stek allt i smör smaka av med salt och peppar.
När det stekt klart blanda ner i pastan även köttsaften ska med. Blanda ihop allt, knäck ett ägg och blanda ytterliggare allt med en slev.
Servera med en god sallad och riven permensanost.
 
Min sallad som jag gjorde var:
coctail tomater
1 st avocado
pressad citron
olja
en skvätt balsamviäger
salt och peppar
Blanda i hop allt !
 
Allt blev jätte gott enkelt och lätt att göra.
Det var bara jag som åt av den då David inte var så sugen.
 
Har tyvärr inte tagit tag i bilderna , har bilder från möhippan bla som jag ska lägga in i datan men det är ju fullt data minnet.
Har varje fall hunnit pyssla klart mina pyssel projekt!
 
Nu ska jag försöka komma pånya pyssel projekt, ska nog varjefall sy flera fika saker till Filippas kak och bull samling. Håller på med prinsesstårta just nu.
 
Puss och Kram
 
 
 
 

Måndag !

Hej! Vi är fortfarande sjuka ! Filippa stackarn har åkt på mag sjuka började i lördags kväll ! Jag har varit lite konstig i magen så det är väl min tur snart !
Ska sumera lite kort om senaste dagarna ! Har inte hunnit sitta vi datan !
I lördags var jag med en stund på Annas möhippa ! Mötte upp hela gänget när vi skulle äta brunch på Clarion sign hotel ! Jätte gott ! Jag hade med mig Nellie och Filippa var med sin mormor och morfar ! Efter bruncshen var det musik video inspelning, Anna var supet duktig och vi alla hade jätte kul. Efter vi var klara där åkte jag hem det är svårt när man har en liten så jag fick nöja mig med att vara med en stund. Anna är en sån gullig vän och är glad att jag gick vara delaktig på hennes dag.
Väl hemma var det sjukstuga, Filippa hade spytt ner i mormor o morfars bil hela henne ! David satt med henne och stackars henne det var första gången hon var magsjuk.
I hår var vi hemma hela dagen Filippa var lite bättre men inte riktig kry. Senare på kvällen trodde inte det kunde bli värre men jora. Vi fick stopp i avloppet så vidrigt ! Så vi stod jag och David sent i natt med att ta reda på skiten.
Idag i morse kom spol bilen och det blev Upplöst stopet det var ett rejält stopp. Vår snälla granne Ronnie fixade en spol bil snabbt :) tusen tack !
Filippa har inte mått så bra idag men mot kvällen åt hon lite yoghurt. Stackars min lilla Goa Filippa !
Har hunnit med lite pyssel, sytt stolsdynor till Filippas små stolar, gjort en paket adventskalender, sytt en uppsättning dock säng kläder ! Så nu har Filippa och Nellie varsit. Fick av min älskade syster hennes gamla vita vagga så nu har dom varsin slipper bråka om en. Har gjort klart några tavlor och håller på med tyg klossar !
Älskar att pyssla och längtar till mina små tjejer kan vara med och pyssla! Skulle vilja ha ett litet pyssel rum där allt finns 😄nu kollar vi på fotbollsgalan och snart börjar livet på andra sidan !
Har tyvärr inga roliga recept att bjuda på då det har varit lite dåligt på mat laga fronten dom senaste dagarna.
Kommer en bild på Filippas och Nellies paket adventskalender, kommer lägga ut på vad man behöver för att göra en sådan men det får bli i morgon ! Ska inhandla små paket nu bara till den åh vad kul det är med paket önskar jag var barn igen !
Puss och kram


Min stora lilla tjej

Ville bara lägga in en bild på min stora Filippa dom är det godaste som finns


Kvällens middag !

Hej!
Sitter och tittar på x-faktor! Det är inte så många kvar nu !
Till middag blev det kycklingfilé med bacon och broccolie kräm och potatismos ! Jätte gott ! Enkelt att laga !

Recept:
Kyckling filéer
1 st bacon paket
Smör att steka i
Salt o peppar

Broccoli crème
2st vitlöksklyftor
2dl crème Frachie
Frysta broccoli buketter 1/2 paket
1 paket cocktail tomater

Potatismos
Potatis
Mjölk
Flytande smör
Salt o peppar

Servera en god grönsallad till

1. Tina kycklingfilérna om de är frysta
2.sätt ugnen på 175 grader
3. Koka potatisen och mossa potatis, blanda i mjölk och smör och kryddor.
4. Strimla baconet och stek först bacon och därefter kycklingen i bacon spadet
Krydda m salt och peppar.
5. Lägg kycklingen i en ugn säker form och dela kycklingen i bitar. Stek klart kycklingen i mitten av ugnen i ca 12- 15 min kolla så att den är klar. Lägg på baconen och cocktail tomaterna mot dom 5 sista minuterna.
6.koka upp en kastrull med vatten. Skala vitlöken lägg den och broccolin i det kokande vattnet ! Koka till broccolin är riktigt mjuk( spara vattnet) lyft över broccolin och vitlöken i en skål och mixa allt till en slät smet.
7. Lägg crème frashien och 1 dl av kokande vattnet och mixa slät. Krydda med salt och peppar och ev tillsätt mera vatten.
8. Smaklig måltid !


Det är fredag !

Hej!
Ush vad burrigt kallt det är ute idag, jag lever fortfarande på hoppet att det inte blir någon snö. Är verkligen ingen vinter människa utan sol och värme är det som jag gillar bäst. Måste invenstera ett par varma vinter skor som man kan ha ute när barnen vill leka i snön. Man får ju offra sig att vara ute i kylan.
Idag skulle min älskade syssling kommit men fick ju ställa in det med då David är hemma fortfarande och vill ju inte riskera att hon åker på något med tanke på att hon är gravid ! Så kul den lilla anländer i april. Igår kväll skulle min älskade vän Emnet komma men det blev ju inget av det heller. Hela vecka hade jag massor med saker som jag nu får skjuta upp och boka om. Det är typiskt vissa veckor är det hur lungt som helst och andra veckor tokfullt. Men men så är det ibland. Ska nu bege mig till Brommablocks en sväng.
Puss och Kram  !
ha en fin helg fina du !
 
 
mina troll ungar
 
 
 
 
 
 

Ville säga hej !

Hej!
Orkar inte skriva något idag men ville bara titta in och säga Hej ❤
Puss och kram fina du !


jag blir tokig på bilderna i kameran

Hej!
jag håller på att ska lägga in bilder från kameran men jag blir tokig har hållt på hela kvällen med dessa J.... bilder .
Så tråkigt när man har tagit en massa och ska lägga in dem och då vill den tömma hela kameran på bilder och det är en himla massa och när jag ska tömma den säger den att minnet i datan är fullt. Blir tokig.
 
Idag har jag inte gjort något speciellt, David är fortfarande hemma, han har fått bakterier i magen. Tygligen kan man få det av blöj barn och dom tar hem det från dagis. Hoppas att jag klara mig orkar inte bli sjuk. Nellie är lite hängig fortfarande förskyld och hostig. Stackars lilla skrutten.
Har hunnit med att pyssla lite på förmiddagen sytt lite på symaskin, nu har jag lite som ska inhandlas på bla panduro.
Idag skulle Gina mammorna kommit men fick ju ställa in det och i morgon skulle några vänner med bebisar komma hem till oss men fick ju ställa in det med tyvärr. Men är man sjuk så är man och vill ju inte riskera att dom små bebisarna blir sjuka. Så det blir väl en hemma dag i morgon med. Måste göra lite ärenden om Nellie är piggare.
 
Puss och Kram

Idag är det flagg dag för min syster som fyller 32 år

Hej!
Har inte hunnit sitta vid datan har sysslat med lite pyssel och kvällarna får jag ingenting gjort. Knappt så jag får i mig middag!
Ville bara önska min syster yster som fyller 32 år idag massa grattis kramar till dig min älskade lilla syster ❤ annars är vi fortfarande lite krassliga alla utom jag och Filippa !
Blir ett längre inlägg i morgon !
Puss och kram


Bambino tävling ❤

Hej!
Fick 2 st jätte fina och praktiska hakklappar skickade hem till mig dom jag tänkte Lotta ut på bloggen så ta nu chansen att delta dom är jätte fina och super praktiska att ha med sig i väskan, lätt att torka av och så skyddar man kläderna !

För att delta behöver du lämna en kommentar i fältet nedan om varför just du ska vinna genom att dela med dig av dina kladdigaste matminnen tillsammans med din lilla guldklimp.
Så det är enkelt ta chansen ❤bambino är bra ❤


Ny vecka

Hej!
Då var det första dagen på en ny vecka, ingen bra start direkt David ligger jätte sjuk i kräk sjukan, Nellie är förskyld och har hosta, likaså Filippa. Men Filippa är pigg och bara förskyld så hon fick gå till dagis i dag ändå. Hoppas jag klarar mig finns inget värre än att vara sjuk. Så hoppas att sjukstugan blir friska snart. Har massor att göra i veckan så har inte tid med att vara sjuka.
I morgon fyller min syster yster 32 år. Skulle åka hem till henne och överaska henne med en lunch men får se hur det blir vill inte smitta ner lilla Anton med Nellies baskilusker. Vet ej hur det stavas.
På onsdag kommer alla Ginatricot mammor hem till oss (vi är ett helt gäng som är mamma lediga tillsammans)
På torsdag kommer några av mina närmaste vänner över på lunch (mamma ochbebis träff )
På fredag kommer ev min älskade syssling Mickaela och hälsar på. Längtar efter henne det var så länge sedan !
Så veckan är det fullt upp.
I går åkte jag och hämtade mamma vi åkte sedan en sväng på loppis i komethallen, massa folk som vanligt där och jag hittade lite saker men den här gången var det mest skit som fanns det var inte alls lika bra saker. Inte så mycket leksaker och barnsaker över huvud taget. Men det är väl olika gång till gång. Träffade i varje fall några som man kännde igen och fina Marie(vi jobbade på Ikea tillsammans under många år) stötte jag på var jätte kul för det  var ett tag sedan, kommer ihåg hon var en utav dom jag tyckte om mest när vi jobbade hon är så snäll och glad. Det känns som det var hundra år sedan jag jobbade där men vi hade så kul när vi jobbade vi var ett stort och bra team. Åh kan sakna den tiden. Det var Fredik,Monika,Pierre,Magnus,Ingrid,Marie,Abdel,Linda, Susanne med många många fler. Det finns massor med minnen och massa roligheter som vi hade tillsammans. Vill vara 20 igen ha ha.
Kan också sakna tiden då ja, min syster och mamma hade cafét Chip Chip i stan. Det var också en underbar tid i mitt liv. Nu börjar jag bladdra om minnen men är man 33 år så har man samlat på sig en del.
 
Vi ska varje fall ställa oss på loppis någon söndag här framöver och försöka bli av med lite! Få se när det blir.
Igår vart det slömiddag Mc donald (jag åt grilld chicken wrap och den är super god och kan rekomendera=)
Vi tittade på Solsidan underbart program =)
Nu ska jag ta tag i dagens sysslor, passa på medans lillfis sover.
Har försökt få in bilder men det är fullt, dåligt av mig att inte ta tag i bildsortering=(
 
Ha en fin dag fina du !!!!
Puss och Kram
 

Ny vecka

Hej!
Då var det första dagen på en ny vecka, ingen bra start direkt David ligger jätte sjuk i kräk sjukan, Nellie är förskyld och har hosta, likaså Filippa. Men Filippa är pigg och bara förskyld så hon fick gå till dagis i dag ändå. Hoppas jag klarar mig finns inget värre än att vara sjuk. Så hoppas att sjukstugan blir friska snart. Har massor att göra i veckan så har inte tid med att vara sjuka.
I morgon fyller min syster yster 32 år. Skulle åka hem till henne och överaska henne med en lunch men får se hur det blir vill inte smitta ner lilla Anton med Nellies baskilusker. Vet ej hur det stavas.
På onsdag kommer alla Ginatricot mammor hem till oss (vi är ett helt gäng som är mamma lediga tillsammans)
På torsdag kommer några av mina närmaste vänner över på lunch (mamma ochbebis träff )
På fredag kommer ev min älskade syssling Mickaela och hälsar på. Längtar efter henne det var så länge sedan !
Så veckan är det fullt upp.
I går åkte jag och hämtade mamma vi åkte sedan en sväng på loppis i komethallen, massa folk som vanligt där och jag hittade lite saker men den här gången var det mest skit som fanns det var inte alls lika bra saker. Inte så mycket leksaker och barnsaker över huvud taget. Men det är väl olika gång till gång. Träffade i varje fall några som man kännde igen och fina Marie(vi jobbade på Ikea tillsammans under många år) stötte jag på var jätte kul för det  var ett tag sedan, kommer ihåg hon var en utav dom jag tyckte om mest när vi jobbade hon är så snäll och glad. Det känns som det var hundra år sedan jag jobbade där men vi hade så kul när vi jobbade vi var ett stort och bra team. Åh kan sakna den tiden. Det var Fredik,Monika,Pierre,Magnus,Ingrid,Marie,Abdel,Linda, Susanne med många många fler. Det finns massor med minnen och massa roligheter som vi hade tillsammans. Vill vara 20 igen ha ha.
Kan också sakna tiden då ja, min syster och mamma hade cafét Chip Chip i stan. Det var också en underbar tid i mitt liv. Nu börjar jag bladdra om minnen men är man 33 år så har man samlat på sig en del.
 
Vi ska varje fall ställa oss på loppis någon söndag här framöver och försöka bli av med lite! Få se när det blir.
Igår vart det slömiddag Mc donald (jag åt grilld chicken wrap och den är super god och kan rekomendera=)
Vi tittade på Solsidan underbart program =)
Nu ska jag ta tag i dagens sysslor, passa på medans lillfis sover.
Har försökt få in bilder men det är fullt, dåligt av mig att inte ta tag i bildsortering=(
 
Ha en fin dag fina du !!!!
Puss och Kram
 

Data strul ! Men det är fredag !

 
Hej!
Vad trött jag blir har precis skrivit ett inlägg och allt försvan!!!!! Skit !
Börjar om då.
 
Igår var min syster här med lilla söta Anton och vi åt lunch och myste med Nellie och Anton. Mamma ville hämta Filippa. När dom kom tillbaka så myste hon med alla sina barn barn. Filippa älskar verkligen sin mormor och blir svartsjuk lilla skruttfia vill ha sin mormor för sig själv.
Tusen tack för en mysig dag =)
 
Idag så var min älskade vän Linda här med sin fina familj. Lilla söta Valdemar och Vilmer har blivit så stora.
Jätte kul att ni kom förbi och tusen tack för fina presenterna =)
jag hämtade Filippa på dagis och dom hade haft hallowinparty hade haft jätte kul och hon ville inte åka hem.
Väl hemma var vi ute på tomten och sedan gick vi in och morbror Jocke kom förbi, Det blev Lasagne till middag Jocke älskar det så det fick bli det till middag. Han lekte med Filippa och vi hade myskväll med ostbågar som Filippa älskar, efter hon badat så var hon  så trött och ville gå och lägga sig.
 
Här kommer lite bilder :
 
 
lilla Nellie
 
köpte ny kokbok här om dagen, min favorit kok =)
 
 Strumpor går åt =)
 Filippa har fått mockasiner till dagis H&M resp. polarn o pyret.
 Har handlat en prinsess mys dress till Filippa hon ska få den i Julklapp
 Lill fis tycker om att vara med i köket
 
 
Min söta lilla Nellie är 5 veckor =)
 
 
Min systers och min lunch =)  
 söta lilla Anton puss på dig
 
 
 
 
 
 Filippa fick en jätte fin present av Anton
 Min älskade syster
 Min älskade mamma och mina älskade barn
 Tusen tack för fina presenten till Filippa och Nellie =)
 3 på rad kusinerna
 
 
 
 
 
 
gårdagens middag blev kyckling med klyft potatis
en sur Nellie
Filippas Hallowin vingar som jag gjorde i går kväll
en glad Nellie
 
 
söta lilla Vilmer
min fina vän Linda
söta Valdemar har blivit stora killen
 
 
Tusen tack för fina presenten till Filippa
 
 
Filippa har mys kväll med sina ostbågar
 
 
Tusen tack för fina presenten till Nellie
 
puss och kram och trevlig helg
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag "Hallowin"

Hej!
Snart är helgen här och veckorna bara flyger iväg. Julen är kommen snart!
Längtar tills allt Julmys börjar, i år är Filippa större och förstår mera =)
Har redan börjat handla lite Julklappar till barnen. Är så kul att handla till dem.
Även kul att handla till småkusinerna Bosse och Anton ! Så lite kill saker blir det med inte bara tjejsaker.
 
sitter och väntar på att syster och söta Anton ska komma över en sväng. Det är ju bara 5 veckor som skiljer dem åt så dom kommer att ha roligt när dom blir äldre.
 
Hör av mig lite senare !
Puss och Kram
 
 

RSS 2.0