Har ingen data för tillfället

Hej! Tyvärr har jag bara Ipaden att blogga från,datan har David i Dalarna, så därför min frånvaro här på bloggen.
Lite uppdatering från dagarna som varit! 
Jag och Nellie kom från Dalarna i onsdags,David och Filippa är kvar där. 
Vi har varit på Ikea, varit i inomhus centrum, varit på ett inrednings event som fina Diana höll i (mer om det i ett annat inlägg) och dag var vi och besökte min vän Anna som för en månad sedan fick en liten Adam , så söt och så liten. Jennie och hennes söta Saga var med där så det var jätte kul att träffas. 
Jag har även hållit på att renovera mitt gamla dockskåp,det tog några dagar men nu är det i stort sätt färdigt. Nu önskar sig Filippa massa inredning till hennes dockskåp som jag tänkte hon ska få när hon fyller 3 år !  Nu ska jag gå och lägga mig 
Ha en trevlig helg kramis 

Filippa och Nellies önske lista från Ikea

 
Filippa och Nellie önskar sig massa saker hittat lite från Ikea 
 
tallrik och skål set
 
Till Filippas dockskåp
 
Liten Kiosk skulle passa dom jätte bra då dom ofta leker att dom ska åka och handla 
 
Bakset 
 
 

byengberg

har du inget för dig i morgon lördag så bege dig till Byengbergstore på Nybrogatan kl 11-15.
mellan kl12-15 kommer Little Bu och gör manikyr för de små med sitt glittriga nagellack. 
Alla mammor och pappor kan shoppa eller njuta utav Årets drink, Glögg " champangecoctail smaksatt med havtorn"och så finns fina Johanna där för bästa servicen 
 
 
 

Byengberg och femme tjej kväll

Igar var det en rolig dag, tusen tusen tack min älskade mammi för att du passade barnen, vet inte vad jag skulle göra utan dig. Du är världens b
 
 
ästa mammi =) 
hämtade Filippa tidigare från dagis och vi åkte och plockade upp mormor. Lämnade baren där och sedan hem gjorde mig i ordning och min fina vän Cissi körade mig till station Tack snälla Cissi slapp gå i regnet. 
Begav mig till nybrogatan till Byengberg store där hade Johanna som är ägare till sin ptroligt fina barnburtik bästa i hela stockholm/sverige. Hon är så duktig på det hon gör och hon är en sådan stark kvinna med ett stort varmt hjärta. Hon hade blogg mingel jul event för oss bloggare, Tusen tack för att jag fick komma och det är alltid lika trevligt att komma till hennes butik och träffa alla fina människor. Hon lottade ut jätte fina vinster och bjöd på glöggbubbel och det var julmys på högsta nivå. Jag handlade rosetter (en röd som 100:- går till childhood) Känns bra när Nellie kommer bära den. 
Vid 18 tiden var jag vid make up store och Femme finaaste Hannah(hon har ett stort varmt hjärta och är så mysig person) hade fixat ett mysigt event. ca 60 kvinnor var på makeupstore och träffade massa jag kände igen och det var så kul och mysigt! Tusen tack för att jag fick komma. Är så glad då bloggen har givit mig så mycket roligt och fått träffat massa fina människor. Så kul när man har likadant intresse.Efter det var slut på makeupstore så gick vi till brunsgatan till en liten teater där vi skulle se en föreställning med Therese mcdonald  Sedan fick jag skjuts av Mias man hem super tack för att jag fick åka med =)  
Tack till alla fina människor som jag fått lära känna!!!
 
Såfina barnkläder 
hur fin är inte denna tuttipicolo klänningen 
Så jul mysigt
 
Ebbas gravid bok är ett bar tips att köpa till någon som är gravid 
så fin julklänning 
 
tjejkväll på makeupstore
Jag och fina fnulan
 Fina Superqvinnan och jag
 
 
 
Fina Niinis som är en ut av bloggarna på femme 
 Fina och alltid glada 
sminkade modellen
så fin leopard
fina go Hannah 
Fina blogg tjej gänget på femme starwomen, Marika, fnulan så kul att träffa er 
Therese mcdonald föreställning
Hela underbara gänget super tack för en trevlig kväll 
och super tack för goodiebagen 
Super tack fina Johanna byengberg för vinsten av boken, och super tack för den fina rosetten och tidningen så kul att läsa din fina sida i tidninen 
Finaste rosetterna byengberg
 
 
 

Pyssel projekt

Mitt nästa pyssel projekt kommer att bli renovera mitt gamla dockskåp, tänkte det är så slitet och gamalt hon får ett nytt men man kan nog fixa till det, det kommer bli ett Lexington minatyr hem =) 
Ska försöka få det kalrt till hon fyller 3 år i februari. Hon kommer då önska sig massa inredning till sitt hus då jag gick igenom det jag haft och kan säga det var mycket som var trasigt och torkat. Så det är ju toppen att önska sig. Tror hon kommer älska sitt lilla  Lundby dockhus. 
Ska lägga ut för och efter bild så hoppas på ett resultat som jag blir nöjd med. 
 
Nu ska jag röja lite i köket ! I morgon blir det en rolig dag och kväll ser så framemot det ! Älskar denna blogg värld och är så tacksam för allt jag fått göra och alla fina människor som jag har träffat ! Tack för det min blogg =) 
 
Kramis 

Tack fina Liniz för vinsten

 Ibland har man tur att vinna saker fast det är sällan, vissa har ju tur hela tiden att vinna men jag vann denna Pippi bok med figurer när jag tävlade hos fina Liniz ni hittar hennes blogg HÄR
Tusen tack fina för vinsten, det kommer bli julklapp till Filippa =)
 

Lax rullader i hummer sås

David tar alltid med sig fisk hem och igår tog han ned sig röding och jag tänkte man steker ofta den och gör någon sås till så hittade jag ett recept som lätt gott och var super enkelt att göra och det var så gott så här kommer det ! 
 
 
ca 500 g lax (jag använde röding)
1 liten purjolök (jag hade ingen hemma så jag rev en halv gul lök)
2 ägg
1 dl kesella (jag hade philadelfia ost)
2 msk majsstärkelse (maizena)
2 msk dill eller minder
1 tsk torkad dragon
1-2 msk smör att steka i
 
SÅS:
2 dl mjölk, grädde eller vatten
2 dl lätt creme fraiche
1-2 msk koncentrerad hummer fond
ev 1 msk dill
ev reda av med maizena
 
1. Skär bort skinnet och bena ur laxfilen. Skär fisken i minder tärningar och lägg dem i mat beredare el i en skål så med mixer stav.
Skölj, strimla och tillsätt purjon ev riv gula löken i stället.
2. Blanda ner ägg, kesella, majstärkelse, dill,dragon, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Mixa till en slät smet.
3. Forma äggstora eller köttbulls liknande (det är bra om man har barn) bullar med hjälp av en matsked och fuktad hand. Stek dem runt om i 4-6 min.. Ta upp dem.
4. Häll vätskan och creme frachie i stekpannan. Smaksätt med hummerfond och dill. och ev salt och peppar. Reda av ev om man vill ha lite tjockare sås. Lägg tillbaka fisk bullarna i såsen, servera med kokt potatis och kokta grönsker (broccoli, blomkål och morötter. Servera med citron det är gott ! 
 
 

Tips bästa barn Butiken Byengberg

byengberg

Mid-Season SALE & Christmas Party

 

Först av allt är jag otroligt tacksam för alla nya kunder som nu hittat till ByEngberg och givetvis att ni "gamla" gång på gång kommer tillbaka.

Jag vill i detta mail bjuda in dig & dina bekanta till 2 olika tillställningar i 
ByEngberg Store, Nybrogatan 72GP -STHLM

Lördagen den 23 november mellan kl 11-15 är det Christmas party i butiken. Medan barnen hjälper mig att klä julgranen, avnjuter de vuxna glögg och shopping. Mellan 12-15 är Little Bu på plats och gör manikyr på barnen. Dagen till ära lanserar jag 3 nya varumärken i butiken, nyfiken?

Måndagen den 25 november mellan kl 08-18 bjuder jag in till Mid-Season SALE, dagen till ära tar jag fram avdelningen Kvinna, köp säsongens kläder till 50-60% rabatt. Ahlvar, Spanx, Siwy Jeans, Ganni, Momoni, Valerie, Yosi Samra, Däv mfl.

Till barnen säljer jag ut alla regn och vinterplagg från Ticket och Wheat, 40-50%, alla sista-plagget-plagg från samtliga varumärken säljs ut till 40-50%. För mer info klicka HÄR.

Varmt välkomna!
With love Johanna Engberg, CEO & Founder
 
(Text är lånad från Byengberg ) så bor du i stockholms området bege dig till Johannas super fina store !!!!!

Tisdag

Hej! 
Idag har jag varit på gymet en sväng, min snälla mamma passade Nellie, Tusen tack =) 
Annars har vi inte gjort mycket till middag blev det "pasta cabonara" 
 
Just det Amanda du som vann den vita koftan har du lust att maila mig dina uppgifter så att jag kan skicka vinsten =) Om du inte hör av dig innan torsdag drar jag en ny vinnare.
 
Ha en fin trevlig tisdags kväll alla fina =) 
 
Puss och Kram 
 
Ett gamalt kort på lilla Nellie 
 
Jag och min lilla Nellie 
 
Filippa för 1 år sedan 
så liten 
 
Kul med kort =)

Hemma dag fått massa gjort

Idag har det varit full rulle men fått massa gjort, måndagar är bra då är David hemma även i fall han oftast jobbar hemma med saker så är det lite avsltning. 
Har hunnit med  att städa huset, bakat havrekex som jag dessutom med det receptet tävlat på milds hemsida, lämnat hunden Elvis hos mamma, tvättat upp nästan allt i tvättstugan, klippt David. Så vissa dagar är man mera energi full än andra ha ha idag var det en sådan dag ! 
 
Mina goda kex som fungerar till allt =) 
Sedan måste jag bara säga att denna goda krydda fick jag i loppibagen från loppi kommer från santamaria
corinader och chili fungerar så bra till all matlagning, har haft den i köttfärsbiffar, på lax, på stekt, kycklig m.m. den är så god 

Vinnaren är ut av den fina vita koftan och rosetten ..................

Först vill jag säga att vad roligt att så många var med och ville vinna koftan/rosetten =)
Jätte roligt ! Det är kul att ha tävlingar när man får respons. 31 st var med och ville vinna. Kommer fortsätta ha lite tävlingar då och då så håll utskick. Som sagt det var 31 st som ville och jag önskar då att alla kunde vinna, för det är världens finaste kofta, älskar den både till min Nellie och Filippa som tyvärr vuxit ur storlekarna.
Men det är ju bara en som kan vinna och vinnaren blev: 
 
Stort Grattis till dig AMANDA ! Maila dina uppgifter till mig så skickar jag på posten =) 
[email protected]
 
 
Jag gör på det gamla hedeliga sättet med att skriva av alla namn som var med i tävlingen på små lappar och viker ihop och lägger i en burk 
Filippa ville dra vinnaren 
Den är så fin, den som kommer bära den kommer älska den 

Tävling avslutad, vinnare dra i morgon bitti

Nu är tävlingen avslutad som man kunde vinna den fina vita koftan ! Har skrivit upp allas namn och lagt i en burk och skaakat om ordentligt =) I morgon bitti kommer jag be Filippa dra en lapp i burken ! 
Så håll utskik efter inägg i morgon kommer presentera vinnaren här på bloggen och be den person maila sina uppgifter. Tills dess sov så gott !!! 
Kramis 
 
 

Yasuragi Hasseludden

Bilder är lånade från Yasuragi
Varför inte åka och koppla av på Yasuragi innan, mitt i julstressen eller efter jul. Så av kopplande att komma bort från all julstress. Yasuragi har allt boende,godmat,behandlingar av olika slag, mysig och harmonisk miljö kan ju inte bli annat än mer avkopplande. Både jag och min sambo skulle verkligen behöva åka dit och koppla av, livet som småbarns förälder är fantastiskt men man behöver samtidigt någonstans att ladda batterierna. 
Ett super bra julklapps tips är Yasuragi,att ge bort till sin sambo eller någon annan vem om helst skulle bli glad för en sådan present. 
För att hitta den inre ro och harmoni iför julen är nog att man ska skriva en lista och det gäller att planera. Kanske göra en sak per dag i december fram till julafton, lyssna på avkopplande musik medans julstökar gör jag alltid. Sedan är det skönt att man kan handla julklappar på nätet i lugn och ro hemma på så sätt behöver man ju inte ut och handla alla julklappar i affärer. Så dom senast åren har blivit mera lugna och harmoniska varje fall för mig och i mitt julhem. 
 
 
 Ivåran goodibag från Loppieventet fick vi en tvål som luktar så gott, den kommer från Yasuragi, tycker även omdesignen på den 

Vad jag älskar att blogga om saker

Ikväll öste jag bara in med inlägg, hade mycket att skriva om, jag älskar verkligen om skriva om produkter, saker eller andra saker. Även tipsa och råda är kul, tycker det är kul att dela med mig av saker. 
Så alltid när man varit på något event så är det alltid lika kul att sätta sig vid datan att skriva. Det är ju såklart jätte kul att skriva om sina barn med. Det är kul att blanda lite av varje. Föresten super kul att så många är med och tävlar om Fina koftan, drar vinnaren söndag den 17 nov kl 23,00 så chansen finns fortfarande att vara med =)
Den är så fin, jag har flera stycken till Nellie och Filippa har vuxit ur sina. Och jag bara älskar denna kofta ! 
Tack min snälla Mamma för att du stickar den. 
Nu måste jag gå och lägga mig kl är mycket 
puss och kram och sov söt !!!!
 
 
En bild på min lilla Nellie och Tussen Elvis 

Ramundberget

Ramundberget
På loppi eventet så fanns Ramundberget vid ett bord och så fick man fota sig med skidor. Ha ha jag hör verkligen ihop med ett par skidor. Jag är verkligen kass på att åka men tycker det är kul och vill verkligen att mina barn ska få lära sig åka skidor. Så en härlig vintersemester skulle vara underbart. 
Jag har ett extremt starkt vinterminne som jag måste dela med mig av, 
Det var precis när jag och David hade träffats, vi hade bara varit tillsammans några månader vill jag minnas. 
Vi varje fall i Sälen i en stuga med hans föräldrar och vänner till dem. Jag är ju inte jätte bra på att åka och tar verkligen god tid på mig när jag ska åka så alla åker ner och sist kommer lilla jag. Men det var varje fall förmiddag och vi hade tagit lite sovmorgon och alla hade åkt i väg redan i backen. Jag ringde och sa att jag också beger mig ut. Obsavera jag var helt själv ! Dom sa att dom satt på något ställe en ganska bra bit bort. Och jag som tycker det är läskigt med lite branta backar fick smaka på det ena och det andra. På något sätt lyckades jag ta mig väldigt långt då det var neförbackar och åka i spår m.m Jag minns backen som jag skulle nerför (barn satt i den och skrek jag vill inte hjälp mig mamma) den var så isig och brant och jag tänkte kan ingen hjälpa mig, men jag lyckades på något sätt ta mig ner och tänk på sjutton att jag kom till rätt ställe som dom satt på och kan säga att dom fått vänta en stund på mig hans föräldrar men stålt kom jag åkande att jag lyckades ta mig genom ganska långbit helt på egenhand. Så där satte jag mig och tog ett glas vin och firade att jag övervunnit lite bakrädsla. För att hitta mera info om Ramundberget klicka HÄR
Jag och pannbandet matchar
Ha ha tycker att Stockholms tjejen (me) ska ut och åka lite skidor i Ramundberget i vinter =)

Ramundsberget

loppi eventet så fanns Ramundberget vid ett bord och så fick man fota sig med skidor. Ha ha jag hör verkligen ihop med ett par skidor. Jag är verkligen kass på att åka men tycker det är kul och vill verkligen att mina barn ska få lära sig åka skidor. Så en härlig vintersemester skulle vara underbart. 
Jag har ett extremt starkt vinterminne som jag måste dela med mig av, 
Det var precis när jag och David hade träffats, vi hade bara varit tillsammans några månader vill jag minnas. 
Vi varje fall i Sälen i en stuga med hans föräldrar och vänner till dem. Jag är ju inte jätte bra på att åka och tar verkligen god tid på mig när jag ska åka så alla åker ner och sist kommer lilla jag. Men det var varje fall förmiddag och vi hade tagit lite sovmorgon och alla hade åkt i väg redan i backen. Jag ringde och sa att jag också beger mig ut. Obsavera jag var helt själv ! Dom sa att dom satt på något ställe en ganska bra bit bort. Och jag som tycker det är läskigt med lite branta backar fick smaka på det ena och det andra. På något sätt lyckades jag ta mig väldigt långt då det var neförbackar och åka i spår m.m Jag minns backen som jag skulle nerför (barn satt i den och skrek jag vill inte hjälp mig mamma) den var så isig och brant och jag tänkte kan ingen hjälpa mig, men jag lyckades på något sätt ta mig ner och tänk på sjutton att jag kom till rätt ställe som dom satt på och kan säga att dom fått vänta en stund på mig hans föräldrar men stålt kom jag åkande att jag lyckades ta mig genom ganska långbit helt på egenhand. Så där satte jag mig och tog ett glas vin och firade att jag övervunnit lite bakrädsla. 
 
 
Rosa band band matchar min jacka =) 
Ha ha tycker att stockholms tjejen (me) ska ut och åka lite skidor i Ramundsberget i Vinter 
 
För att se mera info om Ramundsberget klicka HÄR

Önske lista på 5 produkter från storochliten

loppieventet som jag var på fick vi chansen att göra en önskelista på 5 produkter ! 
Här kommer önskelistan från storochliten
 
Happy Friend, Princess Docka Badkarsset
http://www.storochliten.se/produkt/happy-friend-princess-docka-badkarsset/25053458
 
Lundby Småland, Dockskåp
http://www.storochliten.se/produkt/lundby-smaland-dockskap/24946464
 
BRIO, Dockvagn Rosa
http://www.storochliten.se/produkt/brio-dockvagn-rosa/25804389
Jabadabado, Kakfat Muffins
http://www.storochliten.se/produkt/jabadabado-kakfat-muffins/24944053
 
Hape, Sushi
http://www.storochliten.se/produkt/hape-sushi/25795815
 
varför inte handla alla julklappar på samma ställe !!! storochliten

Blomsterlandet

När vi var på loppisjulevent så var blomsterlandet där och vissade hur snabbt och enkelt det är att göra sin alldeles egen julblomsterkrans, hur kul är inte det att få den precis som man vill ha och att den passar in i sitt egna hem.
I mitt hem tex skulle jag ha en amerikansk/ lexington inspirerad krans.
Allt som man behöver för att skapa sin egna krans finns att köpa på blomsterlandet och där finner man även allt som har med blommor, växter, att göra och mycket mer.
Eller varför inte hitta julklappar där=)
Julen inbär massa och några viktiga saker enligt mig tycker jag är viktiga i ett hem på julen och det är Julgran, en fin hyasint, julstjärna ! 
Vi fick även tips på hur man kan virra in en fin hyasint med mossa blir mera personlig.
Super bra tips på ge bort blomma vid jul ! 
 
 
 
Blommor och växter i hemmet gör hemmet mera levande.......................
 
 
 
 
 
 
Låt julen gå i blommornas och dofternas tecken ......................

Loppi event på Cafe opera

Här kommer loppi eventet i bilder !!! 
Loppi  kan verkligen det här med event !!!!
fina Charlotte som är en ut av dem som startade Loppi
Anreas Wise höll var konfransierhan är verkligen underhållande så rolig 
obhnordica var där och vissade sina fina och super bra produkter
Fina Niiinis var där och bakade hon var en av deltagarna i Hela sverige bakar 2012 
Passar ju bra nu vid juletider och även som julkalppar 
Polarnopyret var där och vissade fina jul och fest kläder för barn ! 
Här ser ni ett av 10 barn som gick modevisningen 
Loppis kändis panel var där och delade med sig av tips 
Blomsterlandet delade med sig av tips för fina julkaransar
 
storochliten var där med presentation av leksaker 
 
 
Här ser ni Niiinis och hennes fina bakverk
Kokos och saffranscupcakes
beautyplanet har massa bra produkter
Fina hyasinten är julen blomma kommer från blomsterlandet
denna fina krans skulle passa vårat hem 
hur juligt är inte detta bord blomsterlandet  kan verkligen sin grej 
Älskade choklad gör verkligen mig glad !! anthonberg
se så fint fat med choklad 
mera choklad 
 
geggamoja har så fina saker, Filippa kan ha sin overall från förra året annars hade jag köpt denna fina direkt !!!
vi älskar deras mössor Geggamoja
även snuttefilten är hur mysig som helst 
Frogpearl har äkta fina pärl stenar  
Jätte bra julklapps tips för dom som älskar pärlor 
ramundberget passar ju alla som älskar att åka skidor 
 
Obhnordica hade ett bord med produkter som är jätte bra julklapps tips: Mixer and go, gryta,stekpannor, vakumförpackare
 
Här fick vi delta i instagram tävlig 
Alla fick varsin bok 
 
 
Den alltid så maffiga goodibagen från Loppi tusen tack !!!! 
Min fina hyasint har redan fått sin plats ! Tack blomsterlandet
 
Längtar redan till nästa Loppi event =) God Jul fina Loppigänget 
 
 
 

Loppi event på Cafe opera

Hej! 
Vilken mysig dag jag har haft, är så glad att jag kommit in i blogg världen så mycket roligt och så mycket underbara personer jag har fått träffa och lära känna. Jag älskar denna blogg värld. Tack till alla fina bloggvänner som jag träffat=)
Så i dag var det LOPPI som hade Jul event på cafe opera, så trevligt ! Tusen tack finaste Loppi gänget för att jag fick komma och tusen tack för den maffiga goodiebagen !!! Ni är fantastiska personer som gör ett sådant roligt och givande event för oss bloggare. 
Vill verkligen tipsa om deras fina nya sida Loppi dom har massa tävlingar, recept, erbjudanden,bloggar och massa annat !!!! Så klicka här så du inte missar något bra !!!
 
 
 
 
 
 
 
Loppiloggan 700x700NY
 
 

Min mormor 75 år

Idag fyller min fina mormor 75 år ! Massa grattis till henne ! 
Vi var där och åt smörgåstårta och firade henne. 
min söta syster son Anton 
min fina syster 
 
Det är inte lätt att få kort på dom här 2 tillsammans ! 
 
 

Go kväll

Har inte hunnit med bloggisen i dag. Men skriver ett kort inlägg. 
Efter jag varit på gymmet idag så hämtade jag mina tjejer, det hade gott så bra och jag har världens bästa mamma=) Tusen tack min älskade mammi för hjälpen det betyder så mycket. Vi var där ett stund för att sedan åka hem och att göra middag. Man börjar se mer och mer att dom kan leka med varandra och det blir nog lättare och lättare. 
I morgon fyller min lilla söta mormor 75 år =) 
Tyckte inte det var länge sedan min gammel-farmor (som blev 99 år innan hon dog) fyllde 75 år, tiden går så snabbt och dagarna bara rusar iväg, kan komma på mig själv ibland att stanna upp och bara vara i nuet och njuta av stunden. Det är svårt att göra det och jag måste verkligen bli bättre på det. Min sista tid hemma vill jag njuta av och inte stressa runt över allt. Men samtidigt behöver jag göra saker bara jag så det gäller att hitta en balans. 
 
 
 
 
 
Hittade lite gamla bilder på Filippa och Nellie 

Mina älskade små tjejer

Saknar mina små tjejer som är hos mormor och morfar och sover ! 
Längtar till jag får pussa på dem ! 
Idag hämtade jag Filippa tidigare från dagis då vi tog kort på öppnaförskolan, tyvärr fick jag inget bra kort men fotografen fick nog det =) 
 
Rosetterna kommer från Byengberg
Älskar mina tjejer över allt annat och skulle aldrig kunna leva utan dem ! 

Prat event om brand

Har nu i kväll varit på ett så lärorikt och givande event som man fick testa livet som brandman. Super bra ordnat av Prat Pr, Tusen tack för inbjudan det var så givande och nyttigt. 
Vi började vid 17 på deras Prats kontor, då med en super god Italensk tallrik. Sedan fick vi genom gång av en ny lanserad Brandsläckare "Firephant" Lars som som är produktdesigner  och Magnus som är försäljnings ansvarig var där och pratade om Brandsläckaren.Den är lätt och smidig och även lätt att använda vid en mindre brand. 
Det är meningen att det ska vara ett komplement till hemmet, för det ska finnas 6kg/ 8 kg släckare men Firepahnt på 1kg/2kg är ju ett super bra nära tillhands och dessutom är den snygg design. Alla fick varsin och min kommer finnas i kök/matrummet där vi är mest. 
Sedan var det en buss som tog oss till Farsta räddningsområde. Där väntades det barndövningar för oss. 
På med blåställ ,stövlar och handskar sedan var vi alla redo. Vi fick släcka barnd med större barndsläckare, släcka brinnande docka med en barndfilt, krypa i ett rökfyllt rum, gå genom container som var uppbyggt med trappor, där det var nödutgångs skyltar och vi fick sedan gå genom utrymmet helt släckt och det var kolsvart och man förstår hur viktigt det är att skyltarna fungerar. 
Ena barndmannen berättade lite saker som man ska tänka på och info som alla bör veta. 
Tex att bor man i lägenhet med trapphus och det inte brinner i sin egen lägenhet ska man aldrig gå ut i från trapphuset utan stanna där och ringa SOS, för det är så många som gör felet att öppna dörren och går ut i rökfyllt trapphus och sedan dör av gifterna. Om det brinner i sin egen lägenhet så ska man givitvis tas sig ut bästa vägen och stänga dörren efter sig. Så tänk på det ! 
Min pappa är barndman så mycket info om brand m.m. har jag fått av han så jag visste lite innan men det är ju alltid bra med repition av saker. 
Man ska ju heller aldrig hälla vatten på olja utan kväva elden med tex ett lock.
 
Bor man i villa/radhus/lägenhet gå igenom hemma med barnen vad dom ska göra om det börjar brinna,
¤samlings plats för familjen på tomten
¤ Lek lek med barnen om att ha barnd övning med hjälp att sätta på brandvarnaren när barnen ligger i sängen i sitt rum och sedan ska dom springa till mamma och pappas rum, gör detta några gångar så sitter det i barnet till slut så om det skulle börja brinna så vet barnet/barnen vad dom ska göra.
¤ Kolla alla brandvarnare så att dom fungerar
¤ Ha fungerande brandsläckare
¤ Ha en brandfilt lätt till gänglig
Andra saker som är bra att ha hemma: 
¤ första hjälpen kudde/ låda
¤ vägg ficklampa som alltid är laddad helst på varje plan
 
Tänk på att alltid släcka ljuse/värme ljustet innan man går hem ifrån eller lägger sig, påminn varandra om hur viktigt det är och man minimerar riskerna i hemmet att det ska börja brinna. 
Vid Juletider är det extra viktigt att tänka på det !!! 
Ha en brandsläckare (snygg Firephant i hemmet) Jätte bra Julklapps tips till någon som inte har en brandsläckare hemma. 
 
 
Fina Jenny klär på sig fina blåstället 
 
 
Fina Sofie vart jätte rädd när det smällde 
Jenny testar att släcka älden, Hon var jätte duktig !
Fick krypa gemon rök 
 
Fina Jenny som jag är glad över att få lära känna ! 
 
 Tack För ett super bar event Prat 
 
 
 
 
 
 
 

JOLLYROOM

Ville bara tipsa om Jollyrooms dealer just nu !!!!
Jollyroom som har allt du behöver 
 
 
 
 
 

Glöm inte gå in att tävla om fina koftan

Vill bara på minna om tävlingen som jag har på min blogg om den fina vita koftan !!!! 
Klicka HÄR för att komma till den ! Tävlingen avslutas nu på söndag !!! 
 
 

Bästa sminket Jag säljer det

Måste bara göra ett inlägg om det bästa sminket som finns, har testat mycket olika fundition, puder m.m men inget som jag fastnat för, så fann jag detta mineral puder som är helt fantastiskt, lätt att ta på och blir inga markerade linjer och dessutom hur drygt som helst. Jag har äran att sälja detta fantastiska smink !
Har så småning om tänkt att bjuda hem till ett smink kväll då jag kommer presentera produkterna. Men frågan är bara när ?! 
Men är du intreserad att köpa detta smink så kontakta mig på mail, 
[email protected]
 
Back to earth heter det =) 

Tisdag

Hej! 
Då sitter jag och stress skriver vid datan =) Hinner ingenting just nu ! Filippa är trosigare och Nellie är precis över allt så jag är väldigt energi lös just nu ! Tur att jag har min älskade snälla mamma som ska ha dom i morgon till på torsdag så lyxigt hon är världens bästa =) 
I helgen hände det inget speciellt, söndagen hade jag bokat loppis bord så jag och Filippa stod och sålde massa skit =) Har man inget att göra tex en söndag så varför inte rensa hemma och åk och sälj skönt att bli av med och kul att någon annan får glädje av det. 
Så jag har stor rensat rum för rum så det är skönt att det är klart.Vi kommer behöva fylla ett helt hem i Dalarna så då rensar jag upp igen och tar dit saker och köper nytt hem hit. 
Så idag gjorde jag en god gärning med att åka med alla kläder som jag rensat till Erikshjälpen 4 st stora pappers påsar blev det. 
Jag och Nellie han med att åka och lämna tillbaka 2 tavellistor på Ikea och vi passade på att äta lunch där. Vi var nämligen uppe tidigt för att åka till öppna förskolan för sång stund men det var ju såklart stängt pga sjukdom. 
I morgon ska jag på ett barnd event som en pr byrå ordnar, och på dagen ska jag med tjejerna för fotografering. 
Dom sover sedan hos mormor och morfar. Hämtar dom på torsdag ! 
Älskar sin snutte
Nellie petade mest i sina köttbullar 
 

Blev fel

Gjorde ett inlägg tidigare där det blev fel adress till pr byrån Mildh, förlåt för att det blev fel adress ! 
Så här kommer rätta länken =) Tack för inbjudan Mildh press
 
 

Byengberg Julevent

Vill tipsa om Julevent hos Byengberg i hennes ur mysiga butik (Nybrogatan 72 i stockholm) den 21 nov kl 17,00-19,00
Maila till henne om du vill gå: [email protected]
Kom du också det kommer bli en mysig kväll hos fina Johanna som driver butiken. 
Bästa barnbutiken !!!! Byengberg store
 
 
 
Passa på att handla julklappar, och rosetterna är ju perfekta julklappar, hon har även fått på fyllning av mera färger. Den röda rosetten säljs till förmån för Chilidhood 100:- går direkt till Childhood, så varför inte passa på att göra en god gärning genom att handla den röda !!!! 
 
 
 

Fredags mys

Fredagar har vi alltid fredags mys (Filippa och Nellie sitter i sina barn korg stolar) Dom fär chips eller ostbågar och sitter framför Bloibompa Tv så gulligt och dom är lugna =) 
 
 

Lax recept

Till middag blev det grillad lax i ugn med en god marinad, kokta grönsaker, basilika creme och avokado creme och ris ! 
Vart jätte gott så här kommer receptet!!!
 
lax helsida
Marinad: 1 finhackad chilifrukt (grön el röd) jag använde grön
1 lime, finrivet skal
lite citronsaft
2 msk färskpressad limesaft
1 msk japansk soja
1/2 msk flytande honung
man kan ha lite finriven ingefära (jag hade inte det i )
 
Avokado creme jag halverade receptet
2 avokador
2 tomater
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad lime
liten skvätt citronsaft om man inte har tillräkligt med lime
salt och peppar
 
Basilika creme: 
1,5 dl basilika färsk
250 g kesella
1 msk vitvinsvinäger
0,5 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 pressad vitlöks klyfta
0,5 dl matolja
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
 
Kör alla ingredienser föruton oljan i en matberedare eller mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och smaka av med salt och peppar. 
 
Sätt ugn på 175 grader
Marinaden: Rör ihop ingredienserna till mainaden. Lägg laxen i en liten ugnsäker form så att den precis får plats. Häll påmainaden och blanda med laxen. 
avokado creme:
Dela och krama ur kärnorna på tomaterna, skär dem i tärningar. Dela, kärna ur och gröp ut köttet i avokadorna. Gaffelmosa avokadoköttet och blanda det med wasabi, limesaft och tomattärningarna. Smaksätt med salt och peppar.
Sätt laxen mitt i ugnen ca 15 min el tills inner temp är 56 grader. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.. Servera laxen med ris, kokt broccolieoch morötter, basilika creme och avokado creme. Jag hade även kokt ägg till ! 
 
 

Trevlig helg

Trevlig helg alla fina läsare =) 
 
 

tävling gneis

Gneis vinter kläder finns från 74-92. 
 Med vänliga hälsningar Jessica 

Nya vinter skor till min lilla Nellie

Idag när jag var i stan sprang jag in på H&M och fann dom rätta vinterskorna till Nellie insåg att hon inte hade några då Filippa har ju större fötter. Hittade ett par som passar henne jätte bra stjärnor på och enkla och stil rena, dessutom kostade dom bara 249:- 
 
 
Hittade även på NK kids när jag var där en söt Mexx tröja och söta prinsess strumpor. Man kan ju inte låta bli att handla lite nya saker till Nellie.  
 
 

Pr Mildh press Sophie la girafe cosmetics

Hej! 
Idag klev vi upp tidigt,lämnade en halv timme tidigare på dagis för att jag och Nellie skulle åka in till stan NK. Pr byrån Mildh hade press visning av Sophie la girafes nya hudvårds koncept för barn, även vuxna kan använda det. 
Alla känner vi nog igen den gulliga giraffen som är en populär bitleksak som stimulerar babyns alla sinnen. Så nu har dom lanserat huvårdsprodukter i serien. 
 
#Det är rena, naturliga och ekokologiska produkter
# Det är testadae och lämpliga för spädbarns känsliga hud
#Inga allergener eller doftallergener har använts- naturliga ämnen ger en mild och sofiskerad doft
#Inga starka etniska oljor har använts
#100 % veganska- använder inte ens animaliska ingredienser som exempelvis lanolin och bivax
# utan vare sig gluten el nötter
 
Tycker att den gulliga bit giraffen bör finnas i varje babys hand, absolut en sådan produkt som man ska ha med på sin babys vänta barn önske lista. 
Hur söt är inte den ? !
För mer info:klicka HÄR
Tack Mildhpr och Nk för en trevlig pressvissning ! 

Vem vill vinna finaste koftan till sin lilla

Nu har jag en utlottning av en super fin kofta som min älskade fina mamma har stickat hon är verkligen bäst på att sticka och denna modell är så fin och både Filippa och Nellie använder dom koftorna hur mycket som helst då både som en kofta under jacka, en kappa (sommar och vår) vardags eller till kalas. Är jätte fint att ha en klänning under den när man tex ska gå på kalas så ta nu chansen att var med. 
Koftan är ungefär från ca 1 år - 1 1/2 år det beror ju på hur stor eller litet barnet är. 
Har även gjort en rosa liten rosett som man får med koftan 
 
Det ända du behöver göra är att lämna en kommentar i fältet nedan med att du är med och tävlar och  vem som du vill vinna den till. Kanske du känner någon som har en liten tjej som den skulle passa eller till din egna lilla tjej ! 
Tävlingen håller på till söndagen den 17 nov kommer presentera vinnaren här på min blogg !!!
 
 

Min vinst

Blev så glad häromdagen då jag såg att jag vunnit bärsele och en nalle från Babybjörn, jag var med i tävling i deras monter på underbarabarn mässan. 
Brukar sällan vinna så man blir ju så glad !!! 
Har haft ett litet flow i att vinna saker på senaste tiden !
 
Tusen tack Babybjörn för fina vinsten 

Min vinst

Blev så glad häromdagen då jag såg att jag vunnit bärsele och en nalle från Babybjörn, jag var med i tävling i deras monter på underbarabarn mässan. 
Brukar sällan vinna så man blir ju så glad !!! 
Har haft ett litet flow i att vinna saker på senaste tiden !
 
Tusen tack Babybjörn för fina vinsten 

Hälso mässa/ matmässa

Hej ! 
Puhh har haft fullt upp fattar inte dagarna bara flyger förbi! 
Har varje fall hunnit med öppnaförskolan 2 dagar tis/ons ska bli bättre på att gå dit. Nellie tycker det är roligt att sjunga. 
Ska försöka ha 2 dagar i veckan då jag går dit. 
I går onsdag fyllde min älskade syster Therese 33 år. Massa Grattis på din dag igår bästa syster !!!
Vi var på över till henne i går kväll efter middagen. 
Idag var jag, och min svärmor Anki på Allt för mat mässan och Hälo mässan i älvsjö. Vi hade kombo biljett så vi var på båda. Hade förlängt tiden på dagis för Filippa så vi kunde gå där i lugn och ro. Mycket att se och mycket att smaka. Jag besökte Napprapat som knäckte till ryggen och nacken jätte skönt ska börja gå regelbundet dit känns som jag behöver det då man har haft 2 graviditeter väldigt tätt, han ju gå lite mer än ett halvår mellan graviditeterna så rygg och nacke har tagit mycket stryck. 
Men hon sa att man kan få ordning på den så det är ju bra=)
Här kommer dagarna i bilder !!!
 
Nellie sov i vagnen på väg till mässan 
vaknade när vi gick in 
'
Tränings kläder 
Bästa sminket ska ta tag i och sälja det det är verkligen super bra smink ! för mer info klicka HÄR
Har funderat på att fixa mina ögon 
roliga glass nyheter på mat mässan 
dagens lunch blev ......
massa kryddor 
till bakverken
 
Fontana bjöd på Halloumi
goda såser
En glad Nellie lämnade mässorna 

Saknar min Farmor Maj

Ilördags var det allahelgon helgen och det betyder att man åker till kyrkogården och gör fint för dom som inte finns med oss längre. Vi åker alltid till Bromma kyrkogård där har vi anknytning till, Davids mormor är begravd där och minneslunden tände vi ljus. Jag skanar min farmor Maj massor och önskar så att hon fanns med oss på jorden, tänker på henne varje dag och undrar vad hon gör och hur hon mår. Saknar henne såååååå.............
Igår söndag var vi hemma gick en sväng till lekparken men det regnade så vi gick hem igen. Pia och Grissly kom och gjorde oss sällskap i parken.
Idag blir det också en lungn hemma dag. 
 
Ha en trevlig dag alla fina ! 
 
Filippa pussar på Davids mormor 
Famor Maj, Farfar Kurt, gammel-farmor Sigrid, Kusin Tommy , Davids farfar Olle ni finns alltid med oss 
nellie i Sandlådan 

Loppibag

För en tid sedan fick vi en jag lite saker skickade till mig från Loppi, kul att pröva nya saker ! 
Grodorna på DVD, Barnängel deo, Santa Maria ny kryddblandning koriander och chili ( den har jag testat på att ha i köttfärsbiffar jätte gott ), Reztart näringsrikt mellanmål med lågt GI,SeetDrops Stevia med chokladsmak från Sweetleaf. ar inte hunnit testa allt ännu =) Tusen tack Loppi för Loppibagen ! 
 
 
 

Fredag

Godmorgon i era stugor =) 
Man är ju upp relativt tidigt när man har barn men dom lekte lite själva så jag kunde ligga och dra mig lite till i sängen. Vi skulle egentligen åka till Dalarna men vi åker is tället någon annan helg framöver i november i stället.
Igår var vi hemma och halloween pysslade, vi skulle gått till lekparken men det regnade så mycket så vi hoppade det. Vi gör nog det idag en vända i stället. Älskar att det inte kommit någon snö och att det är ganska varmt fortfarande ute får gärna vara så här resten av tiden framåt slipper gärna den jobbiga snö tiden. Är verkligen iingen vinter människa och kommer aldrig att bli det. 
Till middag blev det enkla kyckling klubbor som jag hade låtit legat i marinad sedan i går: chilisås, soja,honung, salt och peppar, Jätte gått och enkelt. Idag blir det oxfié har inte riktigt bestämt vad vi ska ha till. 
 
 
Min Filippa har blivit stor tjej tänk att hon om 4 månader fyller 3 år 
 
Puss och kram ha en fin dag 
 

Lindex levererar verkligen fina barnkläder

Har handlat en söt liten tunnare kofta till Nellie älskar färgen =) 
Just nu har dom så otroligt fina fest barnkläder så ska man på kalas eller annat så ta en sväng till Lindex
 
 
 
 

1. väst 79:-
2.klänning 249:-
3.cardigan 179:-
4. klänning 99:-
5. T-shirt 49:-
6. Slim jeans 199:- 

Bilder lånade från Lindex
 
 

1.hår acc 69,50:-
2. klänning 249:-
3. T-shirt 79,50:-
4.slim jeans 249:-
5. klänning 149:-
6. kavaj 349:- 
 
Bilder lånade från Lindex 

Mam- nappar i sterliseringsbox

Vill verkligen rekomendera Mam nappar, speciellt dom som finns i steriliseringsboxar så lätt och enkelt att bara värma napparna i sin lilla box som man fyller med vatten och sedan in i micron, 3 min i micron. Hur smidigt är inte det. Gå in på Mam för att läsa mera klicka HÄR för att se mera info.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0