Kyckling med pasta och massa vitlök

Kvällens middag vart både nyttig och god 
 
 
  • 400 g spagetti, torkad
  • 1 st gul lök
  • 1 st klyfta vitlök massor ca 2 st pressade+ 1 st hackad 
  • 1 st spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 st tomater
  • 2 msk kantarellfond
  • 1 dl hackad persilja
  • 200 g äkor eller köttet från en hummer skuret i mindre bitar (jag hade bara kyckling fileér 3 st ) men man kan ju använda lax, kyckling el skaldjur
  • 2 msk hackad färsk dragon (1 tsk torkad) jag hade torkad
  • Salt, peppar 
  • philadelphia ost vid servering 
Jag gjorde även dubbel sats av sjävaste tomatröran/såsen 
 
  1. Börja med att koka upp vatten till spagettin.
  2. Gör under tiden pastasåsen.
  3. Förväll tomaterna och kyl snabbt. Dra av skalet och skär tomaterna i tärningar.
  4. Finhacka lök, vitlök och spansk peppar, fräs i olivolja.
  5. Tillsätt de hackade tomaterna och kantarellfonden.
  6. Koka i 5 minuter på medelvärme. Smaka av såsen med salt.
  7. Hacka dragon och persilja, blanda ner i såsen tillsammans med skaldjuren.
  8. Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
  9. Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
  10. Blanda pastan med skaldjuren och tomat- och kantarellbuljongen.
  11. Ringla över lite olivolja och servera direkt tillsammans med nybakt baugette

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen