Recept på goda dragonsåsen och fläskfile med rotsiar

 
Här kommer receptet på en god enklel middag: 
 
Tomat och mozarella sevrevad på gulligaste skärbrädan kommer från Iris hantvärk 
 
 

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • smör och neutral olja att steka i
  • salt och peppar

Rotfrukter

  • 600 g potatis
  • 2 st stora morötter
  • 1 st stor rödlök
  • 2 st stora palsternackor, gulbetor
  • 3 msk neutral olja
  • 5 klyftor vitlök
  • salt och peppar
  • timjan

Sås

  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 tsk torkad dragon
  • 1 tsk honung
  • droppar citronsaft
  • salt och peppar
  • skvätt konjak 
Servera en god tomat/mozarella/lök varavade ringla över lite olja och balsamicocreme och salt och peppar 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan på kniven. Lägg alla rotfrukterna i en baklåtsklädd långpanna, ringla över oljan samt salta och peppra.
  3. Baka i ugnen i 35 minuter.
  4. Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  5. Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
  6. Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter.
  7. Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen