Gårdagens middag !

Hej!
 Idag är det kristelhimmelfärdsdagen och det är en röd dag =)
Vi ska väl bara vara hemma och fixa lite jag tänkte nog fixa lite i Filippas rum vore ju kul att visa lite bilder men det är ju inte klart ännu. Ska ta mig till Ikea och köpa antingen tavlelister eller tallrikshylla som ska upp på väggen i Filippas rum där kan hon ha sina böcker.

Igår vart det torskrygg/marulk med hollandaise sås ( har fått pipper på den såsen den är så god ) godast att göra själv till det hade vi potatis och palsternackspuré och kokt sparris och morötter.
Vart så gott bara smälte i munen. 

Hollandaeise sås:

500 g sparris
vatten och salt
Hollandaisesås:
100 g smör
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk vatten
1/2 lagerblad
4 pepparkorn
2 stora äggulor
1 tsk färskpressad citronsaft
en nypa salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Hollandaisesås: Blanda vitvinsvinäger, vatten, lagerblad och pepparkorn i en kastrull och låt sjuda tills vätskan reducerats till hälften. Låt svalna. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa upp äggulorna och tillsätt försiktigt den hopkokta vätskan och vispa konstant. Tillsätt försiktigt det smälta smöret, först droppvis och sedan i en stråle. Låt såsen tjockna och vispa hela tiden. Smaksätt med citronsaften och krydda efter smak. Smaka av och låt såsen svalna. Servera såsen rumstempererad.

2. Skala ändarna på sparrisen med en liten vass kniv eller potatisskalare. Beräkna 1 tsk salt per liter vatten när du kokar sparris. Använd antingen en hög sparrisgryta där sparrisen kokas ”stående” eller en bredbottnad där sparrisen kan ”ligga” med knopparna åt samma håll. Koka sparrisen i 5-15 minuter beroende på mjällhet och grovlek.

3. Lägg upp sparrisen på varmt serveringsfat. Slå såsen över och servera genast

Gör så här

1. Hollandaisesås: Blanda vitvinsvinäger, vatten, lagerblad och pepparkorn i en kastrull och låt sjuda tills vätskan reducerats till hälften. Låt svalna. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa upp äggulorna och tillsätt försiktigt den hopkokta vätskan och vispa konstant. Tillsätt försiktigt det smälta smöret, först droppvis och sedan i en stråle. Låt såsen tjockna och vispa hela tiden. Smaksätt med citronsaften och krydda efter smak. Smaka av och låt såsen svalna. Servera såsen rumstempererad.

2. Skala ändarna på sparrisen med en liten vass kniv eller potatisskalare. Beräkna 1 tsk salt per liter vatten när du kokar sparris. Använd antingen en hög sparrisgryta där sparrisen kokas ”stående” eller en bredbottnad där sparrisen kan ”ligga” med knopparna åt samma håll. Koka sparrisen i 5-15 minuter beroende på mjällhet och grovlek.

3. Lägg upp sparrisen på varmt serveringsfat. Slå såsen över och servera genast


Gjorde även en rödlök/tomat salsa till

Måste rekomendera en sida som har jätte söta babyrum som man kan få inspiration från
www.potterybarnkids.com

Ha en underbar dag =)
Puss och Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen