Gott Nytt År

Glömde önska Gott Nytt år till alla mina nära och kära och alla mina blogg läsare !!!!
 
GOTT NYTT ÅR !!!!!!!
Puss och Kram

Min summering av 2012

Hej!
Här kommer en liten summering av mitt 2012!
2012 har varit ett super bra år och hoppas likaså 2013 blir det !
 
Januari: Fick reda på att Filippa skulle bli stora syster
 
Februari: Filippa 1 år, fick reda på att jag skulle medverka i halvåtta hos mig, det föddes en ny liten prinsessa lilla Estelle
 
Mars:saknaden av min lilla Framor 1 års dag, klart i största del med våran påbyggnad i våran villa huset blev 3 planigt, sålde min blåa Twingo
 
April: Inspelning i en vecka av programet Halv åtta hos mig (var den roligaste veckan)
 
Maj:Vip kväll på Lexington inne i Stan, Ultraljud och fick reda på attt det var en liten tjej
 
Juni: Viktor tar studenten i Dalarna, Midsommar firande i Dalarna, Semester
 
Juli: Semester
 
Augusti: Filippa börjar på Dagis, Kräftmiddag med Ronny och Cissi, Filippa fick en kusin till Lilla söta Anton föddes, Programmet Halv åtta hos mig sändes på Tv.
 
September: Var på mitt livs första föräldrar möte på förskolan, Filippa blev stora syster till Nellie
 
Oktober: Min vän Helena fick en liten Melissa, Var på underbara barn mässan
 
November: hela familjen var sjuk en massa, kalkon middag med Ronny och Cissi
 
December: Filippas första Lucia tåg, var även denna månad sjuk, Nellies första Jul i Dalarna
 
 

Bilder Julen 2012 del 2

Här kommer mera bilder !!!!
 
Filippa orkade inte öppna alla julklapparna är trött !
 
promenad juldagen trots ont knä
 
 
Min söta lilla docka
Min söta stora Filippa
 
Filippas alla julklappar ! Tusen tack
Nellies alla julklappar ! Tusen tack
 
Jul lunch hos min älskade mammi =)
 
 
 
 
 
Cissi och hennes pasta maskin
hemma gjord pasta
Finaste Cissi !
 
 
dessert Mums !
 
Bästa morbror Jocke hade julklappar till Filippa och Nellie !
Tusen tack =)
 
denna fick Filippa och Nellie av Viktor i Julklapp ! Måste säga att jag verkligen kan rekomendera den ! man sätter i sin iphone och så kan barnet hålla den själv och även bra då dom inte kommer åt knapparna då trycks det inte bort hela tiden !
 
Puss och Kram
 
 

bilder del 1

 
Här kommer Bilder del 1
 
 
Snälla Helena med sin fina familj skickade en present till Nellie ! Tusen tack för fina kläderna =) Vi har present till Melissa med =)
 
Jätte fina kläder från Newbie =)Tusen tack!!!
 
Våran gran med massa julklappar !
 
Min Nellie =)
 
Söta faster Mia med Nellie
Världens bästa Farmor !
 
Kusinerna =)
 
 
Världens bästa Farfar
Grannen med alla Julklappar !
 
Filippa på väg ut i snön
 
Nellie sover
 
 
Filippa öppna paket på julaftosmorgon
 
Filippa fick en jätte fin jul dress från Usa
Amma med sna barn barn
 
 
 
systrarna Schotte
 
 
 
Mina julklädda barn =)
 
 
far och Dotter
 
Pussar på sin gulliga kusin Bosse
Tomten kom till barnen =)
 
Nellie sov när tomten kom på besök
 
Öppnar sitt paket från Tomten
God mat
Ännu mera mat
Nästan hela familjen fastnade på bild
God Jul
 
Det kommer mera bilder =)
 
Puss och Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Hinner inte

Hej !
Har varit fullt upp och jag hinner verkligen inte med något annat typ inte äns mig själv. Saknar dagis om jag ska vara ärlig det är så bra att det finns. Filippa håller på att trotsa ihjäl mig.
Vi var varje fall i Dalarna över jul och det var jätte mysigt att träffa alla. Började julen med en uppersittakväll med bingolotto och avslutade med en kalkon middag på juldagen. Precis som det ska vara.
Det vart en super bra jul med massa godmat och barnen fick massa fina julklappar.
Vi åkte hem på annandagen. Längtar massa då vi har våran sjötomt med ett ny byggt hus på uppe i Dalarna ska bli mysigt att åka till. Det ligger helt fantastiskt vackert. Huset ska börjas byggas i vår.
 
Resten ut av dagarna har vi varit hemma har varit utan bil en dag och idag åkte jag och Cissi och handlade till Nyårs middagen som jag vet kommer bli helt fantastiskt god.
Igår hade jag och min fina vän Cissi tjej vin mys kväll. David jobbade sent då han har fullt upp med alla hummrar som ska kokas. Vi gjorde egen gjord pasta eller Cissi gjorde med paprika och räk sås så gott! Till efterrätt vart det en choklad cheese cake också helt super gott. Vi drack gott vin och snackade massa ! Mysigt var det.
 
Har en massa bilder få se blir nog flera in lägg med bara bider !
detta är del 1 tyvärr måste jag gå då jag har en Filippa som bara trotsar och jag får inte göra något annat bilder kommer då jag lagt henne.
Puss och Kram
 
 

God jul

Hej! 
Ville bara titta in och önska en riktigt god jul ❤ 
tar en liten jul pause från bloggandet men är tillbaka med massa bilder ! 
Var rädda om varandra och ät mycket julmat ! 
Puss och kram 

God jul

 

Nu så !

Hej!
Nu ska jag väl försöka få till ett inlägg. Har varit lite körigt dom senaste dagarna. Började med i Tisdags, Jag,Nellie och min syster och hennes söta lilla Anton var en sväng vid outlet och handlade julklappar. Vi åt lunch på Ikea och hade en jätte mysig dag med våra småttingar. Synd att den inte slutade så bra.
När vi skulle åka däri från tidsoptimisten Jessica skulle häta Filippa. Så när vi precis skulle lämna parkeringen med bilen igång och allt skrek lilla Nellie och jag försökte då hitta nappen (Vi skulle testa i fall hon tog den.) Min syster satt bak med barnen på varje sida. Hittade den inte och så tänkte jag måste gå ut från bilen och runt och hämta nappen, så jag kliver ut utan att lägga i P och handbromsen viket jag inte tänkte på då. När jag är framförbilen så börjar den rulla och jag vet inte vad jag tänkte men försökte stoppa den och stackars syster kom inte loss hon hade vinterjacka på sig och trångt  där bak hon fick i handbromsen i sista stund men då satt jag fast mellan min bil och bilen på andra sidan. Hade prakerat från början att det bara var att åka ut från parkeringsrutan. Jag skrek över hela parkeringen Jag sitter fast kan någon hjälpa mig det var sådan smärta så jag trodde att jag skulle dö. Helt plötsligt stod det 5 man eller något sånt han inte uppfatta en i bilen och försökte få i R och han lyckades baka bilen och jag fick benen fria. Det var en kvinna som jobbade med sjukvård och hon sa att jag måste uppsöka sjukhus. Kunde ju stå och kännde inte just då så jätte mycket. Vi åkte hem till mig efter ett tag och snälla Andreas min systers sambo kom och vi hämtade först Filippa på dagis och sen lämnade av henne hemma och vidare till St görans sjukhus. När jag klev ut bilen hade jag sådan smärta kunde knappt gå. Svullnaderna började komma. Väl inne på akuten fick jag komma in på en gång, dom rönkade och det var inget som var brutet men ev en ledbands skada, kunde inte riktigt säga det nu då jag hade så ont. Ska tilbaka dit i Jan. Fick starka värk tabletter och kryckor med mig hem. Gud nu efteråt så har man tänkt jag kude ha ramlat och blivit överkörd och dött. Så jag hade verkligen ängla vakt. Min farmor flög ovanför mitt huvud kännde jag.
Vill tacka alla fina människor som brydde sig vid parkeringen, Tusen tack ! Även min syster och hennes Andreas för all hjälp och personalen på st Görans sjukhus att ni tog mig så snabbt så jag slapp vänta i all evighet med smärtan. Man är tacksam över varje dag som man får leva, Livet kan verkligen förändras på bara några sekunder.
Jag har ju ont så klart i mina ben och i knät men jag kommer bli bra =)
 
Långt inlägg blev det.
Jag har nu skaffat instagram så om du vill följa mig där så heter jag guccijess
 
 
Ha en fin dag och var rädd om dig !
Puss och Kram
 
Jag på sjukhuset
Tur att jag klädde grannen i god tid !
 
 
Slog in alla julklappar igår har några kvar !
 
Min älskade lilla Nellie !
 
 

1 vecka till julafton

Hej!
Idag är det en vecka kvar till Julafton vad fort det går. Idag har Filippa varit som vanligt på förskolan och jag har inte gjort något speciellt. handlat lite till skölpaddan Chanel har gjort rent i hennes terarium. Till middag blev det tjärlknöl (Jag lyckades riktigt bra denna gång )
Går tyvärr inte lägga in bilder just nu !
 
Recept på min goda paprika sås:
 
1 st hel röd paprika
1 gul lök
persilja blad
matlagningsgrädde 5 dl
maizena mjöl
salt och peppar
1/2 smulad grösaks buljongtärning.
 
Gör så här:
Lägg paprikan i ugnen på en plåt kör på ganska hög värme, ta ut den när den börjar skrynkna i skalet.
Fräs på lök och persilja, ta av från plattan häll i en skål. Ta bort skinnet på paprikan och dela i mindre bitar. Ta en stavmixer och mixa allt samman tils den är slät. Tänk att det ska vara sås liknade konsistens.
Häll allt i en kastrull häll på grädden,smula buljongtärningen och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar och red av med maizena mjöl. Jätte god och enkel sås som passar både till kyckling och fisk.
Vi hade kokt torskrygg med kokt potatis och broccolie och sötpotatispure klick.
 
 
Återkommer med bilder när det går att ladda upp.
Puss och Kram
 
 
 

Våran Nyårs meny !

Hej!
Idag är det 3:dje advent och snart är det Julafton. Har kännt mig lite stressad att man ska hinna med allt innan jul. Känner mig lite lugnare då varje fall grannen är klädd. Har även lite julklappar kvar att handla.
Idag var jag en sväng till Loppis hittade lite dockkläder till Filippas dockor då hon älskar att klä på och av dom hon byter kläder på dem !
Man märker att hon börjar bli större.
Sedan klädde vi grannen Filippa hjälpte till och hon är så rolig typ 5 st kulor på samma gren =)
Nu i veckan som kommer är det full späckat varje dag. Känner mig bättre i varje fall har fått lite ont i halsen men det är väl sånt som kommer efter man varit magsjuk. Vissa blir förskylda och jag får oftast ont i halsen.
Kollade på Ernst Jul på Tv han är så bra =) När han och Laila har sina program då är det Jul =)
Köpte på panduro förut 2 st genom skinnliga kulor som jag tänkte sätta in ett kort på Filippa och ett kort på Nellie det ska bli deras Julgranskulor och så tänkte jag lägga i en liten present som dom får öppna varje julafton !
Det är så kul nu när man har egna barn att skapa sina små saker och traditioner även fast man gör mycket som man själv gjorde med sina föräldrar.
 
Våran Nyårs meny blir i år 2012
 
1.  7 st olika små snittar med massa olika gott på
2. Hummersoppa med frasig vitlöks bröd
3. Helstekt älg filé med sherry/salviasås och frasiga rotsaksknyten och chevre gratinerade päron
4. Chokladkupol med guldkant
5. olika goda ostar
 Här kommer receptet på Desserten !
 
 
Chokladkupol med guldkant 6-8 pers
 
Ingridienser (recept kommer från Svt.se )

Chokladbotten:

  • 50 g normalsaltat smör
  • 50 g mörk choklad
  • 80 g socker (ca 1 dl)
  • 60 g vetemjöl (ca 1 dl)
  • 55 g ägg (1 st)

Chokladmousse:

  • 1 dl grädde
  • 100 g mörk choklad (65-70%)
  • 2 dl lösvispad grädde
  • ca 100 g frysta hallon (3-4 st i varje kupol)
  • ca 24 st minimarshmallows (3-4 st i varje kupol)

Kakaogelé:

  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 40 g kakao (ca 1 dl)
  • 2 st gelatinblad

Rårörda hallon:

  • 200 g frysta hallon
  • 2 msk socker

Chokladark med guld:

  • 50 g mörk choklad
  • guldpuder (ätbar pulverfärg för tårtdekorationer)

Så lagar du

Chokladbotten: Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från plattan och låt stå 2-3 min. Tillsätt chokladen och rör slät. Blanda i socker, mjöl och ägg i nämnd ordning. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och häll i smeten och stryk ut den. Grädda på 200 C i ca 8-10 min. Låt svalna och skär i önskad storlek.

Chokladmousse: Koka upp 1 dl grädde och slå över den finhackade chokladen och rör slät. Låt svalna till 35 C och vänd ner lösvispad grädde, rör inte för mycket. Fyll i form och lägg i hallon och marshmallows och till sist chokladbotten. Ställ i frys i ca 4 timmar.

Kakaogelé: Blötlägg gelatin i kallt vatten minst 10 min. Koka upp grädde, vatten, socker och kakao.

Låt koka på svag värme i ca 10-12 min. Rör om då och då. Krama ur vattnet från gelatinet och lägg i kakaogelén. Låt svalna till ca 30-35 C. Placera de frusna kupolerna på ett galler eller bakplåtspapper och häll över gelén. Lägg på tallrik eller fat och låt tina.

(Kakaogelén går att spara i kylen. Plasta med plastfilm direkt mot gelén så den inte får ett ”skinn”. Värm upp försiktigt till ca 30-35 C.)

Rårörda hallon: Blanda hallon och socker och låt tina. Rör runt och servera.

Chokladark med guld: Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Stryk ut tunt på plastark (t ex overheadfilm eller plastficka). Låt stelna i kyl. Pensla försiktigt med guldpulver och bryt bitar till kantdekor. Förvara i burk i kyl.

 

bild lånad från svt

Puss och Kram


Recept

Godmorgon 3:dje advent !
Gud vad veckorna går fort nästa vecka är det julafton.
Måste fixa dom sista julklapparna i veckan.
Idag ska vi klä julgrannen tänkte jag.
Receptet på en god och enkel köttfärsröra med ris !
Hittade receptet ppå en blogg.
 
400g köttfärs el lammfärs
1 gul lök
2 msk arla smör och rapsolja
1 burk krossade tomater ca 400 g
2msk tomatpure
1 tsk salt
1 tsk grillkrydda
1/2 tsk curry
200 g haricots verts
4 dl basmatris
1 msk salt
 
Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn den och köttfärsen i smör och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater,tomatpure,salt och kryddor. Låt koka upp. Dela bönorna och fräs dem i lite smör och rapsolja.
Koka riset enligt anvisningarna och när riset är klart blanda ner köttfärs och bönor och låt stå och koka till sig. Rör om så att det inte fastnar i botten.
 
Yoghurt sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 st scharlottenlök
 
Hacka löken väldigt fint och blanda tillsammans med yoghurten och låt stå i kylen i två timmar.
 
tomat/gurk sallad:
2 tomater
1/2 gurka
1 röd lök
1 lime el citron
1 msk olivolja
spansk peppar 1/2
salt
 
Finhacka tomater,gurka och löken. Blanda ner allt i en skål och krydda med salt,chilipeppar och limesaft och ringla över olivoljan. Allt ska hackas så smått som man kan för den optimala smaken. Ställ in i kylen ett tag.
 
Enkel och god rätt att laga.
 
Kommer med ett recept till under dagen !
 
Ha en fin söndag pss och kram
 

Tand tomten

Hej! 
 
Vet inte om det är fler som har barn som inte gillar att borsta tänderna ! Filippa gör det i varje fall. 
Filippas farmor kom lägligt hem från USA med en liten tand tomte som lysser olika färger, visste inte vad jag skulle göra med Filippas tandborstning så det varven super bra idé ! Tusen tack snälla svärmor nu går det hur bra som helst att borsta tänderna. Sätter bara på tand tomten medans hon borstar tänderna och när hon är klar så stänger vi av den och säger god natt till den ! Kan verkligen rekommendera någon form av sådan ting som gör det roligt att borsta tänderna ! 
 
 
 

Lördag

Hej!
Idag har vi inte gjort ett dugg bara slappat hela dagen, känns som jag inte gjort något annat dom senaste dagarna.
Men man måste varva ner i mellan åt. Cissi och Ronny var förbi vi planerade Nyårs menyn. Och ronny skulle spela poker så Cissi och vi åt en super god middag.
 
Nu tänkte jag bestämma vilka kort vi ska beställa frå fotografen och även kolla julklappar på nätet.
 
Denna goda dessert ska vi ha =) på nyårs menyn.
 
Puss och Kram

Fredag !

Hej!
Då har jag lite tid över att sitta vid datan. Ska inte bli något lång läst inlägg. Igår var det Lucia och det innebar Filippas första Lucia tåg på förskolan. Hon har ju varit hemma och varit sjuk hela veckan så det var första gången hon var där. Alla barn sjöng och det var utomhus. Hade klätt på Filippa kläder under sitt lucia linne. Hon var ju en liten tärna min lilla Filippa.
Efter så var det Lusse fika inomhus. Bästa Mormor, Morfar och Farmor var med. Jätte kul =)
Vi åkte hem när vi var klara där. Anki och Viktor hängde med till Vällingby en sväng. Kände mig bättre i magen men känner fortfarande mig inte riktigt hundra.
Hämtade Filippa och vi lekte med henne.
Till kvällsmat blev det en jätte god köttfärsröra med ris (Recept kommer)
 
Idag fredag var det förskolan som vanligt för Filippa, därefter åkte jag till Bromma blocks hade lagt undan en sak på panduro som jag hämtade. Åkte där efter och lämnade en Cola till min sjuka Mammi =( Stackarn har åkt på magsjukan. När jag ändå var däråt hållet så blev det en vända till Outlet. Hittade  2 st jätte fina skjortor på tommy Hilfigher butiken som det var jätte bra pris på. Var även inne på Lexingtonbutiken en sväng. Väl hemma så tog jag och Nellie en promenad till förskolan, Filippa fick åka pulka hem.
Till middag vart det torskrygg med en jätte god paprikasås, kokt potatis och sötpotatispure och broccolie. Återkommer med recept !
Ha en jätte trevlig helg fina du =)
 
Puss och Kram
 
 
Snutte skulle såklart också åka pulka.
 
Nellie sover så gott i sin vagn. Måste bara säga att det är en grym vagn när det är vinter och snö, hur lätt som helst att dra. Kan rekomendera denna vagn jätte mycket !
 
Snö flingorna snöade så fint
Vårat vinterhus
Filippa och hennes snutte =)
 
Systrarna Schotte
 
Nellie är 2 och 1/2 månad
Filippa är 1år och 10 månader
Min lilla prinsessa( syster Filippa har också en sådan kjol, tänkte dom skulle ha dom på¨julafton )
 
 
 
Nellie fick en super fin Vinteroverall av sin Farmor och Farfar i Julklapp ! Hon är så fin i den färgen =)Älskar den på Nellie !
 
 
 
Julfint i våran trapp !
 
Dagens middag =) Recept kommer ! Såsen vart super god !
Tyvärr kan jag inte lägga ut bilder från Lucia tåget då man får ta kort och behålla det för eget bruk.
 
Barnen hade bakat jättegoda lussebullar och pepparkakor =)
 
 
 
 

121212

 
Hej! Ligger just nu i sängen och ska snart sova ska upp jätte tidigt i morgon på lucia firande på Filippaqs förskola! Kul första gången för henne. 
Idag har vi fart runt lite, hämtade upp mamma hemma och vi åkte till Ikea skulle ha lite saker där. Åkte där efter Filippa och Nellies morfars jobb. Mamma skulle hämta sin bil där. Vi fikade oxh Filippa gick glass. Hon ville inte sitta i brandbilen vi försökte men hon vägrade ! Åkte hem till mamma efter vi varit där och jag åkte ner till Jakobsbergs centrum en liten sväng. Jätte skönt att komma i väg själv en stund och bara vara själv. Tack mammi :) väl hemma så var det inte mycket kvar av kvällen ! Orkade inte förra någon middag det blev rester ! Puss och kram 

ny vecka

Hej!
Har tyvärr inte haft ork att blogga så mycket dom senaste dagarna. Filippa har varit hemma sedan i torsdags. och jag började vara sjuk i lördags sent på kvällen. Blir aldrig friska vi är fortfarande dåliga i magen inga mera spyor i varjefall.
Så våra dagar har vi inte orkat göra så mycket.
Idag skulle alla gina mammor med deras bebisar komma men som vanligt fick jag ju ställa in det pga att jag inte vill att dom ska få skiten som vi har.
Nu vaknade Filippa och vi ska faktiskt gå ut lite på tomten Filippa ska få leka lite i snön.
 
 
Systrarna
 
 
 
En liten tomte i vårat hus
 
Filippa och Nellie fått sina första jul nallar ! Tusen tack mormor och morfar (kommer från London)
det har hunnit bli andra advent
Min smarta checklista som ska minimera Julstress =)
Filippa älskar att leka med vatten
Fisksoppa har blivit hennes nya favorit mat förutom korv
minsta trollungen i familjen
Det kom en liten tomte på posten i går ! Tack söta lilla Anton
Mina troll ungar !
Puss och Kram
 
 

Tävling på Dianas blogg

Hej! 
Vill bara tipsa om DIANAS julkalender där hon lottar ut en jätte fin goodie bag från Elodie Detais ! Lucka nr 9 
så passa på att gå in på hennes blogg och tävla ! http://dianasblogg.blogg.se/
Och för att se allt fint från goodiebagen www.elodiedetails.se 
 

Orkar inte

Hej! Orkar inte skriva är sjuk ! Vi har aldrig varit så här sjuka
hör av mig när jag piggnat på mig ! 
Puss och kram 

Kvällen middag !

 
 
 
 
 
Gjorde kyckling i ugn  med Parma skinka lindad med kluftpotatis och balsamvinäger sås ! 
Hör så här ! 
Lägg kycklingfilérna i ugnen kör dom i ugnen tills dom i stort sett klara ! Ta ut  dem 
Och Linda Parma skinka runt, kör dom ytterligare några min! Klyftpotatis gör man som vanligt jag blandade ner lite morötter mot slutet Av tiden i ugnen. 
Såsen: 
smält smör och tillsätt mjöl red av med mjölk/ matlagningsgrädde, blanda ner crème frashien och balsamvinäger och balsamico. Smaka av med salt och peppar och ha även i lite kalvfond. Det går inte att få in bild på min goda middag ! 
 
 
 
 
 
 

Risgrynsgröt

 Hej! Gjorde en omgång risgrynsgröt ! Så gott och det hör verkligen julen till ! Hoppas Filippa också gillar det ! Vi ska äta det till vår frukost i morgon ! 

Hemma dag i dag med

Hej!
har idag också varit hemma då Filippa vart magsjuk igår. Hon var bättre idag men väldigt gnällig ochätit dåligt så hon är väl inte hundra ännu. Ävenlös i magen. Blir så trött på all sjukdomar som dras hem från dagis. Bävar när vattkopper kommer. Hade ju skräck när det gick lös. Men man får väl ta sånt när man har barn.
Min vän cissi var förbi och hon skulle springa Hon är så duktig, Jag hade så gärna velat springa med henne. saknar våra tränings stunder tillsammans.
 
Nu ska jag fortsätta kolla på X-facktor finalen. Hejar på Awa !
Puss och kram ha en trevlig helg !!!

Philips Avent Bröstpump

Hej!
Vill göra ett inlägg om Philips Avent bröstpump som är super bra, kan verkligen rekomendera den stort. Den är lätt att använda och lätt att diska alla delar. Dessutom är den lätt och smidig att ta med. Det är en stor fördel med den mjuka delan som är närmast bröstet att det är skönt att det är mjukt.
Nappflaskan och själva nappen är formad som ett bröst så att barnet ska ta den lättare.
Om man ska ha en bröst pump ska det vara Philips Avent.
 
 
 
 

Keywest

Bilden från keywest !

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1743878/images/2012/pic_50c123a6ddf2b3139d001200.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1743878/images/2012/pic_50c123a6ddf2b3139d001200.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1743878/images/2012/pic_50c123a6ddf2b3139d001200.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1743878/images/2012/pic_50c123a6ddf2b3139d001200.jpg" class="image">


Mina svärföräldrar är USA

Godkväll !
Då var magsjukan på besök hos oss ! Filippa har mått dåligt hela kvällen, orkar inte mera sjukdomar. Vi får ju aldrig vara friska !
Tur är att vi varit hemma hela dagen ! Och vi blir hemma i morgon med.
Mina kära svärföräldrar befinner sig i USA och Florida åh så underbart varmt dom har vill också vara där 😄
En jätte fin bild skickade Anki till mig från keywest !
Natti natti få se om jag får sova något !


Tips på jätte bra Julklapp !

 
Hej!
Vill bara tipsa på en jätte bra och uppskattad julklapp som går hem till dom flesta. Presentkort på Bröderna Axelssons fisk! Dom finns på Dalagatan, Sollentuna centrum, Kungsholmsgatan 11, Bromma (vid citygross) och Kungsängen (vid coop)
Jätte bra om man är företag att köpa det till sina anställda och även ge bort till nära och kära.
 
 
 
 

Gårdagens shopping

Hej!
Här kommer tips på ett par jätte bra barn vinterskor från Ecco. Handlade dom när jag var i stan sist, lite julklappar och annat fick följa med hem med.
 
Filippas nya vinter skor som tål minus grader
 
lite julklappar
 
Filippa ska ha på fotograferingen, jul och nyår ( köpte även en kjol till Nellie dock lite förstor fanns ej storlek 62)
 
Vi ska ta kort på öppna förskolan på tisdag.
Puss och Kram

Hemma dag

Hej!
Har varit hemma hela dagen då Filippa varit hemma från dagis skulle hade egentligen andra planer idag men man får styra om hela tiden när man har barn. Filippa är konstig i magen och det är väl från dagiset det kommer. Blir så trött på alla sjukdomar. Så det blev en hemma dag idag, min vän Cissi kom över en stund, prata lite skit med henne är alltid lika trevigt =)
 
Nu ska jag börja med dagens middag blir älfärsbiffar med kokt potatis och svampsås.
 
Här kommer receptet på kalkonen som vart helt fantastisks god:
 
4 kg kalkon ca
400 g riktigt smör
5 dl vatten
3 st hönsbuljongtärningar
svartpeppar
 
4 skivor formbröd, tärnat smått
1 selleri stjälk tärnad
1,5 dl plommon torkade grovhackade
2 dl persilja blad finhackad
1 gullök finhackad
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad basilika
1msk torkad timjan
olivolja
salt och peppar
2 st äpplen tärnade
Stek allt i oljan förutom brödet.
Tryck in allt i kalkonen även brödbitarna bind ihop kalkonen med köttsnörre och lägg den på en högre plåt.
smält smör och blanda ner vatten och buljongtärningarna och svartpeppar. Häll allt på plåten med kalkonen. In i ugnen på 175 grader. Den ska vara inne 45 min/kg. Viktigt att ösa var 30 min.
Kalkonen är klar när det kommer genomskinlig köttsaft om man skär lite i köttet.
Servera stekta haricuverts och morötter. Dekorera med romansallad och morötter och herikuverten runt om kalkonen.
Servera en god pumpa paj, tranbärsås alternativ brunsås potatismos.
 
ett tips är faktiskt att man även kan ha denne fyllning i vanlig färsk kyckling fast mindre mängd. Jätte gott !!!
 
 
Puss och kram
 

Kvällens middag fisk soppa !

Hej!
Idag har det varit snö kaos. Har snöat massor och jag lyckades köra fast 2 gånger ena gången kom jag loss själv andra så var det en dom fick hjälpa mig! Blir så trött men men kommer väl kunna ta sig i genom denna vinter med. Vi skulle ta kort idag men det blev inställt och blir på tisdag i stället.
I morgon ska jag hålla mig hemma hela dagen då det ska fortsätta att snöa.
Till middag gjorde jag fisksoppa det var ju passande att äta då det är kallt ute.
Nu ska jag sova ! Puss och kram


Paprikasås med pasta och skaldjur

Hej!
Här kommer receptet på en god pasta som jag gjorde häromdagen:
 
400g pasta (10dl) Valfri jag använde conchiglie
2 st röda paprikor
1dl vatten
1st gul lök stor
1 1/2 vitlöksklyfta jag hade 2 st
4 dl vispgrädde jag hade matlagningsgrädde
3/4 tsk cayennepeppar
1 1/4 sherry vinäger jag hade vanlig vinäger
20 st havskräftor jag hade vanliga skalade räkor och hummer
2 msk olja
salt, peppar
smör
färsk selleri 3 st
 
Sätt ugnen på 220 grader.Rosta paprikan i ugnen tills skalet blir svart.
Skala paprikan och ta bort kärnhuset. Mixa den med vatten tills en slät smet. Skala,hackaoch bryn lök och vitlök med lite smör. hacka även sellerin i mindre bitar och stek med löken. Tillsätt cayennepeppar och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Montera såsen med smör. Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Stek i hop skaldjuren i olivolja. salta och pappra när det är färdigt. Blanda ner såsen i skaldjuren ! Servera med pastan !
Jätte gott och enkelt !
 
Puss och kram ha en fin dag !
 
 

läkarbesök

 
Hej!
Idag har jag lämnat Filippa hos hennes älskade mormor. Dom skulle hänga hela dagen, då jag skulle in på hälsoundersökning. Hade tid kl 10,30 men insåg att jag inte skulle hinna så jag ringde och dom var så gulliga och jag fick en ny til kl 13,00.
Jag var där för en vecka sedan och tog blodprover. www.tocare.se
Alla mina värden och hjärtat var jätte bra.
Kl att gå därifrån med att allt var bra. Kan verkligen rekomendera www.tocare.se då det är ett trevligt ställe med jätte gullig och vänlig personal. Har blivit jätte trevligt bemött där. Där jag var ligger på Sibyllegatan i stan.
 
Efter jag var klar där så tog jag en runda på stan. Handlade lite småsaker och tittade mest efter julklappar. Filippa fick ett par rejäla Ecco vinter skor så nu ska hennes fötter inte frysa. Barnen ska fotografera sig i morgon så jag hittade skor till Filippa och 2 st söta kjolar men jag måste nog byta storlek på Nellies i morgon.
Hämtade Filippa hos mormor och morfar, tusen tack för hjälpen världens bästa mormor. Filippa och hon hade bakat pepparkakor. Jätte goda !!!!
 
Till middag vart det fisk wook med fulkornsnudlar och skarpsås.
Nu är jag jätte trött så jag säger Godnatt !!!
Puss och Kram (recepten som jag lovade lägger jag in i morgon )
 
 
Min glada lilla Nenna !
Filippa (Hon kallar sig själv för Pippa och Nellie (Filippa säger Nenna)
Pulka premiär för i år
Filippa ville inte hon satt och grinade
Vi gillar stjärnor i vår familj =)
 
En sovande bebis
Trevliga hälso/vårdcentralen =) Tocare
 
 
 
 
 
 
Fler bilder kommer i morgon !!!
 
 

Gucci gucci

Åh vad jag vill ha dom här fina skorna till Nellie 💗sprang på dem på NK !


Kassler sås med pasta

Hej!
Här kommer receptet på en god kassler pasta jag gjorde härom dagen:
Kassler sås med pasta
 
1 bit kassler
2-3 gula löka
3 vitlöksklyftor
10 champinjoner
4 dl matlagningsgrädde
1 st ägg
band pasta eller någon liknande
permensan ost
salt och peppar
 
Gör så här:
Dela kasslern i bitar mindre och hacka löken,vitlöken och champinjonerna.
Stek lök,vitlök och champinjoner i smör. Tillsätt kasslern och stek ihop allt.
Ha på grädden och salta och peppra. Pressa ner mer vitläk om man vill ha mera smak. Smaka av med salt och peppar.Knäck sist ägget och rör ihop allt.
Koka pastan enligt anvisningarna.
Servera pastan och kasslersåsen med riven permesan ost och en god sallad. Jag gjorde tomat/mozarella sallad till !
 
 
Ha en fin dag !
 
Puss och Kram
 
 
 
 
 

Kvällens goda middag


Varm choklad

Sitter just nu och bara är med en varmchoklad och lussebulle! Båda barnen sover och jag och David har satt upp vita stjärnor i fönstrena !


Första advent

 
Godmorgon !
Då var det första advent och första ljuset är tänt. Jag och Filippa satt tidigare i morse och åt frukost och myste med tänt ljus. Idag ska vi bege oss ut en stund få se om jag fryser ihjäl =)
Veckan som kommer är det som vanligt massor att göra. Det är alltid lika stressigt med allt veckorna inna jul.
¤Är långt i från klar med julkalapparna
¤Hinna göra julgodis
¤köpa lucia saker till Filippa
¤Fixa Filippas och Nellies kläder till fotograferingen
¤ska hjälpa David med saker på jobbet
¤och massa mera saker....
 
Ha en fin dag och första advent!
 
 
 
 
 
Vi tre =)
Handlade lite på barneshus et var rea ! sålde ut för nästan ingenting, kan säga att det går åt mycket på dagis så det är bara att bunkra.
.
En på klädd Nellie! Måste handla en ny overall då den är på gränsen för liten. Hade ju bara en till Filippa då det bara var vinter i 1 månad och sen kom våren.
 
Nu ska jag packa matsäcken eller mest lussebullar och pepparkakor som vi ska ha med oss ut.
 
 
 

Första advent

 
Godmorgon !
Då var det första advent och första ljuset är tänt. Jag och Filippa satt tidigare i morse och åt frukost och myste med tänt ljus. Idag ska vi bege oss ut en stund få se om jag fryser ihjäl =)
Veckan som kommer är det som vanligt massor att göra. Det är alltid lika stressigt med allt veckorna inna jul.
¤Är långt i från klar med julkalapparna
¤Hinna göra julgodis
¤köpa lucia saker till Filippa
¤Fixa Filippas och Nellies kläder till fotograferingen
¤ska hjälpa David med saker på jobbet
¤och massa mera saker....
 
Ha en fin dag och första advent!
 
 
 
 
 
Vi tre =)
Handlade lite på barneshus et var rea ! sålde ut för nästan ingenting, kan säga att det går åt mycket på dagis så det är bara att bunkra.
.
En på klädd Nellie! Måste handla en ny overall då den är på gränsen för liten. Hade ju bara en till Filippa då det bara var vinter i 1 månad och sen kom våren.
 
Nu ska jag packa matsäcken eller mest lussebullar och pepparkakor som vi ska ha med oss ut.
 
 
 

I dec

Då var det första advent och Filippa har gått öppna sin paket adventskalender :) har inte hunnit handla riktigt alla paket hälften kvar, det är svårt att komma på små paket till en 1 och 1/2åring. Vi skulle ha begett oss ut idag i snön men det är jobbigt att ha en mammi som inte är en snö dyrkare men man måste väl offra sig nu när man har barn.
Ska ut i morgon en sväng i snön !
Jag och Filippa har varje fall bakat lussekatter idag :) jätte goda vart dom !
Puss och kram


Tips på bra mascara !

Hej!
Vill bara tipsa om en jätte bra mascara! Läste på Hannahs blogg att hon använde den och sedan gick jag in på yves hemsida och där var det folk som skrivit att den var super bra :) så jag slog till direkt! Bra pris på den ! Jag gillar lancomes mascara och den är i klass med den fast billigare !


Jul pyntat

Hej!
Har svårt att sova och jag sover nästan aldrig nu för tiden ! Har hunnit med att städa 2 våningar i dag och tar den tredje i morgon. Filippa och jag har även bakat pepparkakor, hon åt deg vill jag lova. Har varit ute en sväng innan jag hämtade Filippa bl.a. På citygross och barneshus. Var ute efter ett par rejält varma skor till Filippa, tycker det är så svårt att veta vad man ska ha. Från barneshus kom jagvut med massa vantar, ull sockor,tubhalsdukar dom hade tok rea så jag passade på, då det gårcextremt mycket kläder på dagis.
Körde fast med bilen 2 gånger som tur var det 2 killar som hjälpte mig vid citygross ! Snälla människor finns det. Vinter däcken skulle på för länge sedan :(
Igår var jag i Bromma blocks med Anna, Anna och Nathalie vi åt lunch och hade bebis träff. Jätte mysigt!
Nu aka jag försöka sova lite!
Ska lägga upp ett gott recept i morgon som vi åt i kväll.
Sov gott !


RSS 2.0