Recept på Tacoköttfärsbiffar
Egengjorda tacobiffar, salsa, kvarg,burgur
400 g nötfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
taco krydda efter hur stark du vill att dom ska bli jag hade även lite kebabkrydda i
salt och peppar
2 msk smör till stekning
Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter. Riv löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och lök, krydda med salt, peppar och mexikanska kryddor. Forma färsen till jämna biffar och stek dem i smör.
Salsasås:
krossade tomater med smak vitlök
extra vitlöks klyftor ca st el beroende på hur mycket smak man vill ha
färsk basilika
salt och peppar
en liten skvätt basamvinäger
Tomat/majs och gurk mix
2 st tomater
en liten bit gurka
1/ gul lök
1/2 rödlök
en liten bit salladslök
färdig sallads dressing på en liten påse
olja
Hacka allt och blanda ihop tillssätt dressingen.
Servera kvarg och burgur och en grönsallad till
Kommentarer
Trackback