Recept på Tacoköttfärsbiffar

 Egengjorda tacobiffar, salsa, kvarg,burgur
 
400 g nötfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
taco krydda efter hur stark du vill att dom ska bli jag hade även lite kebabkrydda i
salt och peppar
2 msk smör till stekning
Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter. Riv löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och lök, krydda med salt, peppar och mexikanska kryddor. Forma färsen till jämna biffar och stek dem i smör.
 
Salsasås: 
krossade tomater med smak vitlök
extra vitlöks klyftor ca  st el beroende på hur mycket smak man vill ha 
färsk basilika
salt och peppar
en liten skvätt basamvinäger
 
Tomat/majs och gurk mix
2 st tomater 
en liten bit gurka 
1/ gul lök 
1/2 rödlök 
en liten bit salladslök 
färdig sallads dressing på en liten påse
olja
Hacka allt och blanda ihop tillssätt dressingen. 
 
Servera kvarg och burgur och en grönsallad till
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen