Medelhavs middag
Antal portioner: 4
Färdigt på: 45 min
Ingredienser
Biffar600 g köttfärs eller älgfärs
1 ägg
2 klyftor vitlök, rivna
1 msk färsk timjan, finhackad
2 msk persilja, finhackad
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
olivolja att steka i
Rostade grönsaker1 stor röd paprika, i bitar
1 zucchini, i halvmånar
20 minitomater
5 klyftor vitlök
1 liten lök, i klyftor
400 g delikatesspotatis
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
3 msk olivolja
150 g fetaost
tatsiki
1/2 finriven och ur kramad gurka
3 vitlöksklyftor
en skvätt olja
4 dl yoghurt turkisk el grekisk
Blanda ihop allt till tatsikin
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Lägg alla skurna grönsaker på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Strö timjan, salt och peppar över och ringa på olivoljan. Rör om och rosta i ugnen i ca 35 minuter.
3. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna väl. Forma till avlånga biffar och stek till gyllene i olivolja.
4. Servera medelhavsbiffarna med yoghurtsås och rostade grönsaker
Gjorde en tomat/feta ost sallad : tomat, fetaost, lök, olja, balsamvinäger
Enkel och så gott