Enkla trädgården som sköter sig på egen hand !

I Tisdags var jag på ett press event där man fick se hur trädgårdsmästaren och tv-profilen Bosse Rappe med ett team hade skapat. Med hjälp av bland annat automatisk bevattning, robotgräsklippare och smarta planteringar går det ha en skötselfri trädgård som är lika enkel att sköta om som mysig att vistas i enligt Bosse. 
En välskött trädgård höjer värdet på fastigheten och en trevlig trädgård är definitivt den alla vill vara i. Varför har vi inte alla en drömträdgård ? Svaret kanske är för att de flesta av oss saknar tiden att sköta om trädgården. Dessutom är det så, enligt trädgårdsmästaren och Tv-profilen Bosse Rappne, att allt för många idag saknar kundskap om trädgårdsskötsel.Det vi istället gör när våren nalkas är dyra punktinsatser som knappast ger något bestående värde. Bosse berättade att under våren har han med ett team av aktiekter och trädgårsmästare, arbetat fram Enkla trädgården på Bosses hemmaarena Slottsträdgården Ullriksdal. Det har anlagts gångar, planterats häckar som kräver minimalt med underhåll. Betvattningssystemet från Gardena är automatiskt och ger växligheten precis den mängd vatten den behöver vid dygnets olika tidpunkter. 
Den färdiga gräsmattan är utrullad, har fått fäste och klipps nu med precision av Bosses favoritpryl som är en robotgräsklippare av märket husqvarna. För att trädgården inte bara ska vara enkel att sköta om, utan även trivsam att vistas i finns ett utekök som Bosse själv byggt. Lägg till belysning för mysiga kvällar ute svaret är i hamn, det går att anlägga en trädgård med mysfaktor, som sköter sig nära nog på egen hand. 
Bilder från dagen 
 
 
Jätte god äppelmust 
Massa goda småförrätter 
Härlig örtodling 
Lavendel doftar så gott 
Hur fint och praktiskt är i det här att ha i trädgården 
Gräsroboten en sådan underbaring 
Bo Rappne trädgårdsmästare och Tv-profil 
Älskar vita blommor 
 
Nellie höll sig lugn med kakor 
och tittade på hönsen, Tuppen 
Maloue presenterad och ställde frågor angåend trädgården 
tror denna skulle bli gräsmattans bästa Vän 
massa vita blommor 
Jätte god lunch serverades 
Vi alla fick en påse med lite bra redskap i trädgården, Tack Perpr för att ni ordnat så bra och tack för jag fick komma. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen