vab dag och en god middag
Hej,
Då är Nellie sjuk igen feber och snorrig så det blev och vara hemma idag och även i morgon.
Så vi har som sagt slöat och legat i soffan hela dagen. Jag har hunnit med att tvätta och städa lite.
Till middag vart det hemlagade köttbullar med potatismos, brunsås, ärtor och min mormors goda lingonsylt, stekta champinjoner.
Enkel men god middag.
Köttbullar:
500 g köttfärs
- 1 skiva ljust bröd
- 1 ägg
- ca 1,5 dl mjölk
- 1 liten gul lök, riven
- 2 anjovisfileér, hackade + lite spad
- 2 msk grov stark senap
- salt
- vitpeppar
- smör och olja, till stekning
- Blanda ägg och mjölk i en skål, lägg i brödet rivet i grova bitar så att det suger åt sig vätskan.
- Tillsätt köttfärsen, senap, riven gul lök, anjovis, lite anjovisspad, salta, peppra och blanda till en jämn smet. Låt gärna stå att dra åt sig smakerna i kyl i 15-20 minuter innan ni rullar bullar.
- Fukta händerna och forma färsen till köttbullar. Stek dem i smör och olja i en panna tills de blir gyllenbruna och saftiga. det tar cirka 8-10 minuter i varje omgång, stek inte alla på en gång utan låt dem ta plats i pannan
SÅS
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2-3 dl steksky
- 1 dl vitt vin
- 2 msk smör
- 1 msk ljus soja
- vitpeppar
Sås
Koka ur stekpannan med lite vatten och vitt vin mellan varje omgång och spara stekskyn i en skål.
Koka ur stekpannan med lite vatten och vitt vin mellan varje omgång och spara stekskyn i en skål.
Koka ihop stekskyn med grädde och mjölk tills den tjocknar och blir krämig, smaksätt med soja och rikligt med vitpeppar.
Potatismos: Koka potatis, häll av den tillsätt mjölk,smör, salt och vitpeppar



Älskar verkligen när man kan tända ljus, speciellt doftljus det doftar så gott.Doftljus från klockagården

Kommentarer
Postat av: MATILDA
Mums så gott :D
Trackback