Så god skaldjursrisotto
Igår gjorde jag skaldjursrisotto. Här kommer receopet:
4 dl Risotto Avorio ris
2 scharolottenlökar
2-3 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
8-9 dl buljong höns jag använde kalv
2 dl riven permensan man kan även ha västerbotten ost
salt och peppar
ca 5 st delade champinjoner
ca 5 st delade körsbäsrstomater
näve ruccola sallad
räkor
hummer kött
kräftor
Gör så här:
hacka scharlottenlökarna fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk tillsätt champinjonerna som är hackade i minder bitar. . Häll i riset efter någon minut och fräs allt glansigt under 2-3 min. Tillsätt vinet. Späd sedan i omgångar och under omröring med buljon (jag kör en dl i taget). Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på. Koka på svag värme i ca 20 min tills riset känns mjukt. Rör i den färsk rivna permensanosten och ev en extra klick smör. Hade sedan i ruccola och smakade av med salt och peppar. Sist blandade jag ner skaldjuren.
Serverade med ugnsgratinerade rödbetor som jag först körde i skivor i ugnen och sedan på slutet strödde på fetaost. ca 210 grader i 15 min ca.
Kommentarer
Trackback