Kyckling med pasta och massa vitlök
Kvällens middag vart både nyttig och god
- 400 g spagetti, torkad
- 1 st gul lök
- 1 st klyfta vitlök massor ca 2 st pressade+ 1 st hackad
- 1 st spansk peppar
- 0,5 dl olivolja
- 4 st tomater
- 2 msk kantarellfond
- 1 dl hackad persilja
- 200 g äkor eller köttet från en hummer skuret i mindre bitar (jag hade bara kyckling fileér 3 st ) men man kan ju använda lax, kyckling el skaldjur
- 2 msk hackad färsk dragon (1 tsk torkad) jag hade torkad
- Salt, peppar
- philadelphia ost vid servering
Jag gjorde även dubbel sats av sjävaste tomatröran/såsen
- Börja med att koka upp vatten till spagettin.
- Gör under tiden pastasåsen.
- Förväll tomaterna och kyl snabbt. Dra av skalet och skär tomaterna i tärningar.
- Finhacka lök, vitlök och spansk peppar, fräs i olivolja.
- Tillsätt de hackade tomaterna och kantarellfonden.
- Koka i 5 minuter på medelvärme. Smaka av såsen med salt.
- Hacka dragon och persilja, blanda ner i såsen tillsammans med skaldjuren.
- Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
- Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
- Blanda pastan med skaldjuren och tomat- och kantarellbuljongen.
- Ringla över lite olivolja och servera direkt tillsammans med nybakt baugette
Kommentarer
Trackback