Att ta vara på skaldjur som blir över

Kvällen mat vart en god skaldjurspasta på skaldjur som vart över, så enkel och så god vart den =) 
 

 

  • 800 g  spaghetti
  • 1 nät blåmusslor (som kokas lätt i lite vatten, och liten bit hackad gullök) Dom ska öppna sig 
  • 500 g  räkor jag hade även hummer kött, kingcrab kött
  • 1 st  finhackad rödlök
  • 3 st  vitlöksklyftor
  • 10 st coktail tomatr eller körsbärstomater 
  • 1-2 dl   vitt vin
  • 0,5 st  citron jag hade lit citron saft 
  •  riven parmesan till servering
  •  salt
  •  svartpeppar
  • ca 2 dl vispgrädde
  • 1 st hackad röd chili beror ju på hur stark man vill ha, använd så mycket du vill ) 
  • 1/2 fiskbuljong tärning 
  1. Koka pastan . Slå av vattnet i ett durkslag. Skölj spaghettin snabbt i kallt vatten. Ställ åt sidan. 
  2. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek räkor i olja med vitlök, cili och rödlök  Tillsätt till slut tomaterna och det vita vinet, 1/2 fisk buljomgträrning  och låt puttra kort. Ha där efter i vispgrädd, låt puttra i hop något. 
  3. Pressa eventuellt citronsaft över. Tillsätt till sist pastan, blanda allt och värm. Riv rikligt med färsk parmesanost över. 
     
 
 
Maria Montizami vinet är så gott även i maten och till maten. 
Amerikanska hummrar 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen